Prywatne
Opis
Sprzedam pyszny naturalny miód wrzosowy. Więcej informacji pod nr tel. 50*****09.
Przy większej ilości cena do negocjacji!!!
MIÓD WRZOSOWY ze zbiorów 2022
Barwa jak na zdjęciu. Miód płynny - galareta
Miód wrzosowy zwany jest „królem miodów”, ze względu na bardzo trudny i czasochłonny proces pozyskiwania go. Wśród innych miodów wyróżnia się niesamowitym wrzosowym zapachem, specyficznym smakiem i kolorem. Jest też dużo droższy od miodów pozyskiwanych z innych nektarów.
Miód wrzosowy - pod względem koloru i barwy, miód ten jest bogaty w odcienie. Przechodzi on drogę od jaśniejszego – bursztynowego, po kolor ciemniejszy – herbaciany. Jego smak jest łagodny i dość przyjemny – również nieco gorzkawy. Ma on również ewidentny posmak ziołowy. Nie jest więc to miód o klasycznym, kojarzonym z tego rodzaju produktami, smaku. Na szczególną uwagę zasługują cechy zapachowe tego miodu. Pod tym względem jest on naprawdę bardzo intensywny i naturalnie piękny. Za wyjątkową paletę aromatycznych doznań odpowiada w przypadku miodu z wrzosu ponad sto dwadzieścia substancji aromatycznych i olejków eterycznych, które zawarte są w nektarze. Niestety, jego wyjątkowy zapach ma jeden szkopuł – otóż niestety, dość szybko się on ulatnia. Dlatego po otwarciu słoika należy czym prędzej delektować się jego aromatem. Jego wygląd i konsystencja jest bardzo charakterystyczna – otóż przybiera ona formę galaretowatej „papki”. Dzieje się tak w związku z silną reprezentacją pektyn i substancji koloidowych w składzie tego miodu.
Zastosowanie - miód wrzosowy posiada silne właściwości antyseptyczne, bakteriobójcze i moczopędne, co stanowi jego główną zaletę. Jego spożywanie wskazane jest szczególnie w stanach obniżonej odporności i w trakcie okresów o zwiększonej zachorowalności np. na grypę. Można go traktować jako środek poprawiający funkcjonowanie układu odpornościowego organizmu, ale także jako formę skutecznego wspomagania przy leczeniu przeziębień. Mimo że nie jest źródłem wielu witamin, to jednak zawiera te z grupy B, które odpowiadają za prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego – nie tylko poprawiają odporność na stres i kondycję psychiczną, ale też zapobiegają wahaniom nastroju i stanom depresyjnym. Uważa się, że ten rodzaj witamin odpowiedzialny jest za dobry humor. Poza tym biorą one udział w procesie metabolizmu glukozy i jej zamiany na energię niezbędną do prawidłowego funkcjonowania mięśni i dostarczaną bezpośrednio do mózgu. Medycyna naturalna od lat ceni miód wrzosowy w leczeniu schorzeń serca, układu pokarmowego i oczu. Zalecany jest w chorobach nerek i dolegliwościach ze strony układu moczowego, przez wzgląd na działanie moczopędne i antyseptyczne. Łagodzi biegunki, zaparcia, ból brzucha, nudności i zgagę. Zawarta w nim inhibina wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwwirusowe i antybakteryjne, przez co wskazany jest w diecie przy wielu infekcjach. Poza tym zawiera dużą ilość hormonu wzrostu i aż 47 biopierwiastków, które są w łatwo przyswajalnej przez organizm formie.
Sposoby i dawkowanie - Najczęściej w przypadkach chorób serca i naczyń przyjmuje się 1-2 łyżki stołowe miodu 3 razy dziennie, po rozpuszczeniu w 1/2 szklanki ciepłej wody. Zakładając, że 1 łyżka miodu waży średnio 20 g, odpowiada to 60-120 g dziennie. Najlepiej jest przyjmować miód na godzinę przed lub godzinę po posiłku. Czas trwania leczenia wynosi przeciętnie 6 tygodni.
Ps.
Mam również do sprzedania miód ze spadzi iglastej.
Przy większej ilości cena do negocjacji!!!
MIÓD WRZOSOWY ze zbiorów 2022
Barwa jak na zdjęciu. Miód płynny - galareta
Miód wrzosowy zwany jest „królem miodów”, ze względu na bardzo trudny i czasochłonny proces pozyskiwania go. Wśród innych miodów wyróżnia się niesamowitym wrzosowym zapachem, specyficznym smakiem i kolorem. Jest też dużo droższy od miodów pozyskiwanych z innych nektarów.
Miód wrzosowy - pod względem koloru i barwy, miód ten jest bogaty w odcienie. Przechodzi on drogę od jaśniejszego – bursztynowego, po kolor ciemniejszy – herbaciany. Jego smak jest łagodny i dość przyjemny – również nieco gorzkawy. Ma on również ewidentny posmak ziołowy. Nie jest więc to miód o klasycznym, kojarzonym z tego rodzaju produktami, smaku. Na szczególną uwagę zasługują cechy zapachowe tego miodu. Pod tym względem jest on naprawdę bardzo intensywny i naturalnie piękny. Za wyjątkową paletę aromatycznych doznań odpowiada w przypadku miodu z wrzosu ponad sto dwadzieścia substancji aromatycznych i olejków eterycznych, które zawarte są w nektarze. Niestety, jego wyjątkowy zapach ma jeden szkopuł – otóż niestety, dość szybko się on ulatnia. Dlatego po otwarciu słoika należy czym prędzej delektować się jego aromatem. Jego wygląd i konsystencja jest bardzo charakterystyczna – otóż przybiera ona formę galaretowatej „papki”. Dzieje się tak w związku z silną reprezentacją pektyn i substancji koloidowych w składzie tego miodu.
Zastosowanie - miód wrzosowy posiada silne właściwości antyseptyczne, bakteriobójcze i moczopędne, co stanowi jego główną zaletę. Jego spożywanie wskazane jest szczególnie w stanach obniżonej odporności i w trakcie okresów o zwiększonej zachorowalności np. na grypę. Można go traktować jako środek poprawiający funkcjonowanie układu odpornościowego organizmu, ale także jako formę skutecznego wspomagania przy leczeniu przeziębień. Mimo że nie jest źródłem wielu witamin, to jednak zawiera te z grupy B, które odpowiadają za prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego – nie tylko poprawiają odporność na stres i kondycję psychiczną, ale też zapobiegają wahaniom nastroju i stanom depresyjnym. Uważa się, że ten rodzaj witamin odpowiedzialny jest za dobry humor. Poza tym biorą one udział w procesie metabolizmu glukozy i jej zamiany na energię niezbędną do prawidłowego funkcjonowania mięśni i dostarczaną bezpośrednio do mózgu. Medycyna naturalna od lat ceni miód wrzosowy w leczeniu schorzeń serca, układu pokarmowego i oczu. Zalecany jest w chorobach nerek i dolegliwościach ze strony układu moczowego, przez wzgląd na działanie moczopędne i antyseptyczne. Łagodzi biegunki, zaparcia, ból brzucha, nudności i zgagę. Zawarta w nim inhibina wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwwirusowe i antybakteryjne, przez co wskazany jest w diecie przy wielu infekcjach. Poza tym zawiera dużą ilość hormonu wzrostu i aż 47 biopierwiastków, które są w łatwo przyswajalnej przez organizm formie.
Sposoby i dawkowanie - Najczęściej w przypadkach chorób serca i naczyń przyjmuje się 1-2 łyżki stołowe miodu 3 razy dziennie, po rozpuszczeniu w 1/2 szklanki ciepłej wody. Zakładając, że 1 łyżka miodu waży średnio 20 g, odpowiada to 60-120 g dziennie. Najlepiej jest przyjmować miód na godzinę przed lub godzinę po posiłku. Czas trwania leczenia wynosi przeciętnie 6 tygodni.
Ps.
Mam również do sprzedania miód ze spadzi iglastej.
ID: 639072707
xxx xxx xxx
Dodane Dzisiaj o 08:42
Ekologiczny Miód Wrzosowy
Tylko przedmiot
120 zł
do negocjacji
Cena z Przesyłką OLX
Użytkownik
Lokalizacja