Prywatne
Rok wydania: 2016
Okładka: Twarda
Stan: Nowe
Rodzaj: Pozostałe
Opis
Nowa książka
Tytuł: Gastronomia molekularna
Autor: Łukasz Konik
Stan: nowa
Okładka twarda
Stron: 130
Ponad 30 autorskich przepisów. Opis wszystkich znanych tekstur. Przepisy wszystkich technik kuchni molekularnej. Łukasz Konik zabierze Ciebie w podróż nowych doznań.
"En guete! czyli smacznego po szwajcarsku z polskim szalonym i młodym szefem kuchni.” (Kurt Scheller - autorytet kulinarny)
"jest to książka zawierająca bardzo wiele ciekawych, kreatywnych i inspirujących rozwiązań kulinarnych” (Jerzy Pasikowski - doradca kulinarny Nestle Polska)
„Cieszę się, że Łukasz stworzył taką książkę, bo będzie ona lekturą i wskazówką dla innych szefów wprowadzających elementy nowej kuchni” (Robert Sowa - mistrz kulinarny, restauracja N 31)
„Ja miłośnik kabanosów i kaszanki udaję się w podróż z Łukaszem w świat azotu.” (Łukasz Nowicki - aktor, dziennikarz) „
Wiedza zawarta w książce wzbogaci naszą wiedzę o produkcie i pozwoli nam spojrzeć na niego z innej perspektywy” (Jarosław Walczyk - prezes Klubu Szefów Kuchni)
Łukasz Konik - Kucharz, „naukowiec”, miłośnik żużla. Jedna z najciekawszych postaci polskiej branży kulinarnej swojego pokolenia. Kreatywny poszukiwacz niezwykłych smaków, eksperymentator, który pokazuje, że polska kuchnia nie musi być nudna. Wzorem mistrzów − Ferrana Adrii, Hestona Blumenthala czy Thomasa Kellera – zafascynowany naukowym podejściem do sztuki tworzenia potraw. Urodził się w Gorzowie Wielkopolskim. Przygodę z gotowaniem rozpoczął w gorzowskim Technikum Gastronomicznym. Jest absolwentem Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Zawodowe doświadczenie zdobywał w najlepszych restauracjach oraz hotelach w kraju i poza jego granicami. W 2009 roku, mając zaledwie 23 lata, został przyjęty do grona elitarnej Fundacji Klubu Szefów Kuchni, zrzeszającej najwybitniejsze kulinarne autorytety, takie jak Kurt Scheller czy Robert Sowa. Jest najmłodszym kucharzem, który dostąpił tego zaszczytu. Wspólnie ze swoim kulinarnym teamem prowadzi warsztaty, pokazy, eventy, podczas których odkrywa tajniki kuchni. Na temat twórczego gotowania często wypowiada się na łamach gazet oraz w lubianych programach telewizyjnych. Wielki fan sportów motorowych. Obecnie zarządza cateringiem dietetycznym jednym z największych w Polsce. Pierwszy w Polsce autor książki kulinarnej: „Gastronomia Molekularna”. Znany widzom telewizyjnej dwójki w programie „Pytanie na śniadanie” oraz MasterChef Junior w TVN. Info: 121 stron Wydawca: Pressto SP. z o.o.
Tytuł: Gastronomia molekularna
Autor: Łukasz Konik
Stan: nowa
Okładka twarda
Stron: 130
Ponad 30 autorskich przepisów. Opis wszystkich znanych tekstur. Przepisy wszystkich technik kuchni molekularnej. Łukasz Konik zabierze Ciebie w podróż nowych doznań.
"En guete! czyli smacznego po szwajcarsku z polskim szalonym i młodym szefem kuchni.” (Kurt Scheller - autorytet kulinarny)
"jest to książka zawierająca bardzo wiele ciekawych, kreatywnych i inspirujących rozwiązań kulinarnych” (Jerzy Pasikowski - doradca kulinarny Nestle Polska)
„Cieszę się, że Łukasz stworzył taką książkę, bo będzie ona lekturą i wskazówką dla innych szefów wprowadzających elementy nowej kuchni” (Robert Sowa - mistrz kulinarny, restauracja N 31)
„Ja miłośnik kabanosów i kaszanki udaję się w podróż z Łukaszem w świat azotu.” (Łukasz Nowicki - aktor, dziennikarz) „
Wiedza zawarta w książce wzbogaci naszą wiedzę o produkcie i pozwoli nam spojrzeć na niego z innej perspektywy” (Jarosław Walczyk - prezes Klubu Szefów Kuchni)
Łukasz Konik - Kucharz, „naukowiec”, miłośnik żużla. Jedna z najciekawszych postaci polskiej branży kulinarnej swojego pokolenia. Kreatywny poszukiwacz niezwykłych smaków, eksperymentator, który pokazuje, że polska kuchnia nie musi być nudna. Wzorem mistrzów − Ferrana Adrii, Hestona Blumenthala czy Thomasa Kellera – zafascynowany naukowym podejściem do sztuki tworzenia potraw. Urodził się w Gorzowie Wielkopolskim. Przygodę z gotowaniem rozpoczął w gorzowskim Technikum Gastronomicznym. Jest absolwentem Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Zawodowe doświadczenie zdobywał w najlepszych restauracjach oraz hotelach w kraju i poza jego granicami. W 2009 roku, mając zaledwie 23 lata, został przyjęty do grona elitarnej Fundacji Klubu Szefów Kuchni, zrzeszającej najwybitniejsze kulinarne autorytety, takie jak Kurt Scheller czy Robert Sowa. Jest najmłodszym kucharzem, który dostąpił tego zaszczytu. Wspólnie ze swoim kulinarnym teamem prowadzi warsztaty, pokazy, eventy, podczas których odkrywa tajniki kuchni. Na temat twórczego gotowania często wypowiada się na łamach gazet oraz w lubianych programach telewizyjnych. Wielki fan sportów motorowych. Obecnie zarządza cateringiem dietetycznym jednym z największych w Polsce. Pierwszy w Polsce autor książki kulinarnej: „Gastronomia Molekularna”. Znany widzom telewizyjnej dwójki w programie „Pytanie na śniadanie” oraz MasterChef Junior w TVN. Info: 121 stron Wydawca: Pressto SP. z o.o.
ID: 902048214
xxx xxx xxx
Dodane 01 maja 2024
Gastronomia molekularna - Łukasz Konik nowa
Tylko przedmiot
59 zł
Cena z Przesyłką OLX
Użytkownik
Lokalizacja