Wiadomości
Dodaj ogłoszenie
  1. Strona główna
  2. Muzyka i Edukacja
  3. Książki
  4. Książki naukowe
  5. Książki naukowe - Mazowieckie
  6. Książki naukowe - Warszawa
  7. Książki naukowe - Bielany
Gastronomia molekularna - Łukasz Konik nowa
PromujOdśwież
  • Prywatne

  • Rok wydania: 2016

  • Okładka: Twarda

  • Stan: Nowe

  • Rodzaj: Pozostałe

Opis

Nowa książka
Tytuł: Gastronomia molekularna
Autor: Łukasz Konik
Stan: nowa
Okładka twarda
Stron: 130

Ponad 30 autorskich przepisów. Opis wszystkich znanych tekstur. Przepisy wszystkich technik kuchni molekularnej. Łukasz Konik zabierze Ciebie w podróż nowych doznań.

"En guete! czyli smacznego po szwajcarsku z polskim szalonym i młodym szefem kuchni.” (Kurt Scheller - autorytet kulinarny)

"jest to książka zawierająca bardzo wiele ciekawych, kreatywnych i inspirujących rozwiązań kulinarnych” (Jerzy Pasikowski - doradca kulinarny Nestle Polska)

„Cieszę się, że Łukasz stworzył taką książkę, bo będzie ona lekturą i wskazówką dla innych szefów wprowadzających elementy nowej kuchni” (Robert Sowa - mistrz kulinarny, restauracja N 31)

„Ja miłośnik kabanosów i kaszanki udaję się w podróż z Łukaszem w świat azotu.” (Łukasz Nowicki - aktor, dziennikarz) „

Wiedza zawarta w książce wzbogaci naszą wiedzę o produkcie i pozwoli nam spojrzeć na niego z innej perspektywy” (Jarosław Walczyk - prezes Klubu Szefów Kuchni)

Łukasz Konik - Kucharz, „naukowiec”,  miłośnik żużla.  Jedna  z najciekawszych postaci  polskiej  branży kulinarnej swojego pokolenia.  Kreatywny  poszukiwacz niezwykłych  smaków, eksperymentator,  który  pokazuje,  że  polska  kuchnia nie musi być nudna. Wzorem  mistrzów  −  Ferrana  Adrii,  Hestona  Blumenthala  czy  Thomasa Kellera – zafascynowany naukowym podejściem do sztuki tworzenia potraw. Urodził  się w Gorzowie Wielkopolskim.  Przygodę  z  gotowaniem  rozpoczął  w  gorzowskim  Technikum  Gastronomicznym.  Jest  absolwentem  Wyższej Szkoły  Hotelarstwa  i Gastronomii w Poznaniu.  Zawodowe doświadczenie zdobywał w najlepszych restauracjach oraz hotelach w kraju i poza jego granicami. W 2009 roku, mając zaledwie 23 lata, został przyjęty do grona elitarnej Fundacji Klubu  Szefów  Kuchni,  zrzeszającej  najwybitniejsze  kulinarne  autorytety,  takie jak Kurt Scheller czy Robert Sowa. Jest najmłodszym kucharzem, który dostąpił tego zaszczytu. Wspólnie  ze  swoim  kulinarnym  teamem  prowadzi  warsztaty,  pokazy,  eventy,  podczas  których odkrywa tajniki  kuchni. Na  temat  twórczego  gotowania  często  wypowiada  się  na  łamach  gazet  oraz  w lubianych programach  telewizyjnych. Wielki fan sportów motorowych.  Obecnie zarządza cateringiem dietetycznym jednym z największych w Polsce. Pierwszy w Polsce autor książki kulinarnej: „Gastronomia Molekularna”. Znany widzom telewizyjnej dwójki w programie „Pytanie na śniadanie” oraz MasterChef Junior w TVN. Info: 121 stron Wydawca: Pressto SP. z o.o.
ID: 902048214

Skontaktuj się

Zbigniew

Na OLX od luty 2019

Ostatnio online w dniu 24 kwietnia 2024

xxx xxx xxx

Dodane 01 maja 2024

Gastronomia molekularna - Łukasz Konik nowa

Tylko przedmiot

59 zł

Cena z Przesyłką OLX

Safety Badge

Użytkownik

Lokalizacja

Darmowa aplikacja na Twój telefon