Prywatne
Stan: Używane
Opis
Grzybek tybetański grzybek kefirowy porcja 10 g.
Możliwe większe porcje.
Grzybek tybetański – prozdrowotne właściwości kefiru
Grzybek tybetański jest podstawą do wytwarzania kefiru zawierającego m.in. kwas mlekowy, witaminy z grupy B oraz witaminę K, a także fosfor, magnez i wapń. Jego regularne spożywanie pozytywnie wpływa na organizm:
wspomaga układ immunologiczny,
reguluje (obniża) poziom „złego” cholesterolu we krwi,
obniża ciśnienie tętnicze (obiegowo: ciśnienie krwi),
może obniżać poziom cukru we krwi,
wspomaga procesy trawienia i wchłaniania, eliminując wzdęcia, bóle brzucha, biegunki i zaparcia,
hamuje stany zapalne jelit,
poprawia wygląd skóry,
wzmacnia organizm w okresie rekonwalescencji.
Ponadto kefir z grzybków tybetańskich stanowi ważne uzupełnienie kuracji antybiotykowej, wykazuje bowiem właściwości regenerujące i odbudowujące względem flory bakteryjnej jelit
Możliwe większe porcje.
Grzybek tybetański – prozdrowotne właściwości kefiru
Grzybek tybetański jest podstawą do wytwarzania kefiru zawierającego m.in. kwas mlekowy, witaminy z grupy B oraz witaminę K, a także fosfor, magnez i wapń. Jego regularne spożywanie pozytywnie wpływa na organizm:
wspomaga układ immunologiczny,
reguluje (obniża) poziom „złego” cholesterolu we krwi,
obniża ciśnienie tętnicze (obiegowo: ciśnienie krwi),
może obniżać poziom cukru we krwi,
wspomaga procesy trawienia i wchłaniania, eliminując wzdęcia, bóle brzucha, biegunki i zaparcia,
hamuje stany zapalne jelit,
poprawia wygląd skóry,
wzmacnia organizm w okresie rekonwalescencji.
Ponadto kefir z grzybków tybetańskich stanowi ważne uzupełnienie kuracji antybiotykowej, wykazuje bowiem właściwości regenerujące i odbudowujące względem flory bakteryjnej jelit
ID: 915115120
xxx xxx xxx
Dodane 28 kwietnia 2024
grzybek kefirowy ziarna kefirowe 10g
9 zł
Lokalizacja