Prywatne
Stan: Nowe
Opis
Masa netto: 250g
Indonezyjska Arabika uprawiana na wysokości 1500-1900m n.p.m. Kawa o intensywnym i bogatym aromacie jaśminu, cytrusów i czekolady.
Uprawiana na górzysych terenach, w klimacie równikowym, z wysoką wilgotnością powietrza, idealnie sprzyjającą uprawom kawowca.
Kraj pochodzenia: Indonesia
Odmiana: Sulavesi Kalossi
Gatunek: Arabica 100%
Poziom kwasowości: 1/5
Aromat: cytrusy, jaśmin, suszone owoce, czekolada
Smak: orzechowy, czekoladowy
Profil palenia: ciemne
Dlaczego warto wybrać naszą kawę?
Stosujemy rzemieślniczy sposób wypalania ziaren.
Dbamy o to, aby nasze kawy były jak najwyższej jakości, a ich smak i aromat zaspokajały nawet najbardziej wymagających kawoszy.
Kupujemy surowe ziarna kawy od polskich importerów, a następnie samodzielnie wypalamy je w naszej palarni.
Palimy kawę w niewielkich ilościach, ale regularnie, co zapewnia im świeżość oraz wspaniały i długo utrzymujący się aromat oraz intensywny smak.
Nie bez znaczenia pozostaje proces wypalania ziaren. Podstawowym elementem jest piec do kawy. W naszej palarni, zamiast pieców gazowych, używamy tych elektrycznych.
Pomijamy też proces zalewania ziaren wodą - jest to często stosowany proces chłodzenia. Zamieniliśmy go na bardziej ekologiczny i rzemieślniczy, dlatego wszystkie nasze kawy chłodzimy powietrzem.
Indonezyjska Arabika uprawiana na wysokości 1500-1900m n.p.m. Kawa o intensywnym i bogatym aromacie jaśminu, cytrusów i czekolady.
Uprawiana na górzysych terenach, w klimacie równikowym, z wysoką wilgotnością powietrza, idealnie sprzyjającą uprawom kawowca.
Kraj pochodzenia: Indonesia
Odmiana: Sulavesi Kalossi
Gatunek: Arabica 100%
Poziom kwasowości: 1/5
Aromat: cytrusy, jaśmin, suszone owoce, czekolada
Smak: orzechowy, czekoladowy
Profil palenia: ciemne
Dlaczego warto wybrać naszą kawę?
Stosujemy rzemieślniczy sposób wypalania ziaren.
Dbamy o to, aby nasze kawy były jak najwyższej jakości, a ich smak i aromat zaspokajały nawet najbardziej wymagających kawoszy.
Kupujemy surowe ziarna kawy od polskich importerów, a następnie samodzielnie wypalamy je w naszej palarni.
Palimy kawę w niewielkich ilościach, ale regularnie, co zapewnia im świeżość oraz wspaniały i długo utrzymujący się aromat oraz intensywny smak.
Nie bez znaczenia pozostaje proces wypalania ziaren. Podstawowym elementem jest piec do kawy. W naszej palarni, zamiast pieców gazowych, używamy tych elektrycznych.
Pomijamy też proces zalewania ziaren wodą - jest to często stosowany proces chłodzenia. Zamieniliśmy go na bardziej ekologiczny i rzemieślniczy, dlatego wszystkie nasze kawy chłodzimy powietrzem.
ID: 904488682
Skontaktuj się
xxx xxx xxx
Dodane 12 maja 2024
Indonesia Kalossi Ziarnista Arabica 100%
Tylko przedmiot
29,90 zł
Cena z Przesyłką OLX
Lokalizacja