Wiadomości
Dodaj ogłoszenie
  1. Strona główna
  2. Dom i Ogród
  3. Wyposażenie wnętrz
  4. Przybory kuchenne
  5. Noże i nożyce kuchenne
  6. Noże i nożyce kuchenne - Mazowieckie
  7. Noże i nożyce kuchenne - Warszawa
  8. Noże i nożyce kuchenne - Praga-Północ
Kanetsune 5500 Vg-2 Nóż Szefa Kuchni 18 cm
Kanetsune 5500 Vg-2 Nóż Szefa Kuchni 18 cm
PromujOdśwież
  • Firmowe

  • Stan: Nowe

Opis

Kanetsune 5500 Vg-2 Nóż Szefa Kuchni 18 cm


Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.


Dane techniczne:


Ostrze - stal nierdzewna VG-2
Rękojeść - drewno pakka
Twardość - 58-59 HRC
Długość całkowita - 30,0 cm
Długość ostrza - 18,0 cm
Szerokość klingi - 4,0 cm
Grubość klingi - 1,32 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 107 g

Specyfikacja stali

VG-2 to nierdzewna stal z huty Takefu. Jest ewolucją stali Vg-1, po zmniejszeniu zawartości węgla, dzięki czemu noże z tej stali zyskują na odporności na uszkodzenia, oraz odporności na rdzę.
Wyjątkowa seria z tą stalą, została wykonana przez producenta Mcusta. Seria Ultimate Aranami to bezrdzeniowy damast z połączonych stali Vg-10 i VG-2.


Skład stali:


Węgiel: 0,6-0,7 %
Chrom: 13-15 %
Nikiel: 0,2%
Molibden: 0,1-0,2 %
Kobalt: 1,5%

Konserwacja

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są łatwiejsze w pielęgnacji w porównaniu do noży ze stali rdzewnej (węglowej). W składzie chemicznym, oprócz żelaza i węgla, występują również inne pierwiastki (Chrom i Wanad), które są bardziej odporne na korozję i ścieranie. Należy jednak pamiętać, że żaden nóż nie jest w 100% nierdzewny, dlatego nie należy zupełnie ich zaniedbywać.


Po skończonej czynności należy je umyć, a następnie wytrzeć do sucha. Przechowując noże ze stali nierdzewnej w bloku, należy pamiętać, aby wcześniej dokładnie je wysuszyć, ponieważ zamknięta konstrukcja bloku nie służy dobrej wentylacji noży. W najgorszym wypadku doprowadzi to do pojawienia się rdzy na ostrzu.


Długo nieużywane noże kuchenne możemy nasmarować olejkiem kameliowym, dzięki czemu nasz nóż będzie zawsze w dobrej kondycji.


Niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Środki chemiczne używane w zmywarkach mogą doprowadzić do przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeść bądź samą klingę. Wysoka temperatura może doprowadzić do rozhartowanie krawędzi tnącej, dlatego nie należy mieszkać gotujących się wyrobów kuchennych.
ID: 837899201

Skontaktuj się

User avatar

HEBITO

Na OLX od czerwiec 2017

Ostatnio online wczoraj o 22:02

xxx xxx xxx

Dodane 16 maja 2024

Kanetsune 5500 Vg-2 Nóż Szefa Kuchni 18 cm

Tylko przedmiot

339 zł

Cena z Przesyłką OLX

Safety Badge
Sklep HEBITO

Użytkownik

Lokalizacja

O firmie

Darmowa aplikacja na Twój telefon