Firmowe
Stan: Nowe
Opis
KOCIOŁEK GARNEK ŻELIWNY 11 L
WYSOKIEJ KLASY WĘGIERSKI KOCIOŁEK ŻELIWNY IDEALNY DO PRZYGOTOWANIA POTRAW W LETNIE WIECZORY
TAKICH JAK:ZUPA GULASZOWA,BOGRACZ,PIECZONKI-DUSZONKI
GOLONKO W PIWIE,LECZO LUB ŻEBERKA W KAPUŚCIE
ZDROWE PRZYGOTOWANIE POTRAW POPRZEZ DUSZENIE MOŻE BYĆ ALTERNATYWĄ DLA POTRAW Z GRILLA.
-KOCIOŁEK WYKONANY Z JEDNEGO KAWAŁKA NATURALNEGO ŻELIWA
-POWŁOKA ODPORNA NA WYSOKIE TEMPERATURY ŚCIERANIA I PRZYWIERANIE
-ODPORNY NA WYSOKIE TEMPERATURY
-UCHWYT UMOŻLIWIA ZAWIESZENIE GO NAD OGNISKIEM
-ODKRĘCANE NÓŻKI UŁATWIAJĄ PRZECHOWYWANIE I TRANSPORT
GARNEK NALEŻY OKRESOWO KONSERWOWAĆ POPRZEZ NATŁUSZCZANIE
PRZED PIERWSZYM PIECZENIEM NALEŻY WYPALIĆ KOCIOŁEK!
Jak wypalić żeliwny kociołek, by nie rdzewiał i jedzenie z niego dobrze smakowało?
To nic trudnego, a zawsze jest lepiej zrobić to samemu i mieć pewność co do użytego w tym procesie tłuszczu.
1. Przed pierwszym użyciem należy umyć kociołek (i pokrywkę) wodą. Pod żadnym pozorem nie wolno używać płynu do naczyń.
2. Dokładnie osuszyć i nasmarować tłuszczem. Do natłuszczania nadają się wszelkie oleje jadalne. Po nasmarowaniu zostawić na 30-60 minut, by kociołek wchłonął go jak najwięcej, po czym wytrzeć nadmiar. Kociołek smarujemy z obu stron.
Tak przygotowany kociołek należy wygrzać nad żarem paleniska, do momentu, aż zmieni kolor na ciemno brązowy. (wypalenie kociołka można zrobić w piekarniku w 250 st. w dobrze wentylowanym pomieszczeniu)
Pokrywkę wypalamy na ruszcie "grillując" ją z obu stron. Jeżeli nie mają Państwo rusztu, pokrywkę wypalamy na kociołku, ale nie przykrywając go szczelnie. Trzeba ją ułożyć tak by pozostawał jak największy otwór do odprowadzania wilgoci z kociołka.
3. Kociołki żeliwne myje się wodą bez detergentów, myjką lub gąbką. Naczyń nie wolno myć w zmywarce.
4. Po użyciu dobrze jest kociołek ponownie natłuścić, to przywróci naczyniu świeżość i odpowiednio zakonserwuje je do czasu kolejnego użycia.
5. Pod żadnym pozorem nie należy wlewać do rozgrzanego naczynia zimnych płynów.
6. Naczyń, które posiadają pokrywę, nie należy trzymać przykrytych. W zamkniętym naczyniu mogą pojawić się oznaki rdzy.
Odpowiednia konserwacja sprawi, że kociołek będzie służył przez wiele lat. Specyfika żeliwa tkwi w tym, że jego wartość rośnie w siłę w miarę upływu lat. Z żeliwem jest tak, jak z dobrym, rocznikowym winem
WYMIARY:
- WYSOKOŚĆ Z NÓŻKAMI OK.45 cm
- ŚREDNICA 28 cm
- WYSOKOŚĆ NÓŻEK 15 cm
- WAGA 14kg
- POJEMNOŚĆ WKŁADU OK. 11 L/11-14 porcji/
Nr konta:
F.H. ELEKTA DARIUSZ NEJMAN
ul .SŁONECZNA 255
43-384 JAWORZE
Santander Bank 3319101048260*****55870001
adres e-mail: elektasat onet.eu
tel. 73*****30
ODBIÓR OSOBISTY W JAWORZU W GODZINACH:
Pon.-Pt. 9:00 - 16:00
Sobota 9:00 - 11:00
WYSYŁKI REALIZUJEMY ZA POMOCĄ FIRMY KURIERSKIEJ GLS / POCZTEX / IN POST 16zł POBRANIE/19zł
WYSOKIEJ KLASY WĘGIERSKI KOCIOŁEK ŻELIWNY IDEALNY DO PRZYGOTOWANIA POTRAW W LETNIE WIECZORY
TAKICH JAK:ZUPA GULASZOWA,BOGRACZ,PIECZONKI-DUSZONKI
GOLONKO W PIWIE,LECZO LUB ŻEBERKA W KAPUŚCIE
ZDROWE PRZYGOTOWANIE POTRAW POPRZEZ DUSZENIE MOŻE BYĆ ALTERNATYWĄ DLA POTRAW Z GRILLA.
-KOCIOŁEK WYKONANY Z JEDNEGO KAWAŁKA NATURALNEGO ŻELIWA
-POWŁOKA ODPORNA NA WYSOKIE TEMPERATURY ŚCIERANIA I PRZYWIERANIE
-ODPORNY NA WYSOKIE TEMPERATURY
-UCHWYT UMOŻLIWIA ZAWIESZENIE GO NAD OGNISKIEM
-ODKRĘCANE NÓŻKI UŁATWIAJĄ PRZECHOWYWANIE I TRANSPORT
GARNEK NALEŻY OKRESOWO KONSERWOWAĆ POPRZEZ NATŁUSZCZANIE
PRZED PIERWSZYM PIECZENIEM NALEŻY WYPALIĆ KOCIOŁEK!
Jak wypalić żeliwny kociołek, by nie rdzewiał i jedzenie z niego dobrze smakowało?
To nic trudnego, a zawsze jest lepiej zrobić to samemu i mieć pewność co do użytego w tym procesie tłuszczu.
1. Przed pierwszym użyciem należy umyć kociołek (i pokrywkę) wodą. Pod żadnym pozorem nie wolno używać płynu do naczyń.
2. Dokładnie osuszyć i nasmarować tłuszczem. Do natłuszczania nadają się wszelkie oleje jadalne. Po nasmarowaniu zostawić na 30-60 minut, by kociołek wchłonął go jak najwięcej, po czym wytrzeć nadmiar. Kociołek smarujemy z obu stron.
Tak przygotowany kociołek należy wygrzać nad żarem paleniska, do momentu, aż zmieni kolor na ciemno brązowy. (wypalenie kociołka można zrobić w piekarniku w 250 st. w dobrze wentylowanym pomieszczeniu)
Pokrywkę wypalamy na ruszcie "grillując" ją z obu stron. Jeżeli nie mają Państwo rusztu, pokrywkę wypalamy na kociołku, ale nie przykrywając go szczelnie. Trzeba ją ułożyć tak by pozostawał jak największy otwór do odprowadzania wilgoci z kociołka.
3. Kociołki żeliwne myje się wodą bez detergentów, myjką lub gąbką. Naczyń nie wolno myć w zmywarce.
4. Po użyciu dobrze jest kociołek ponownie natłuścić, to przywróci naczyniu świeżość i odpowiednio zakonserwuje je do czasu kolejnego użycia.
5. Pod żadnym pozorem nie należy wlewać do rozgrzanego naczynia zimnych płynów.
6. Naczyń, które posiadają pokrywę, nie należy trzymać przykrytych. W zamkniętym naczyniu mogą pojawić się oznaki rdzy.
Odpowiednia konserwacja sprawi, że kociołek będzie służył przez wiele lat. Specyfika żeliwa tkwi w tym, że jego wartość rośnie w siłę w miarę upływu lat. Z żeliwem jest tak, jak z dobrym, rocznikowym winem
WYMIARY:
- WYSOKOŚĆ Z NÓŻKAMI OK.45 cm
- ŚREDNICA 28 cm
- WYSOKOŚĆ NÓŻEK 15 cm
- WAGA 14kg
- POJEMNOŚĆ WKŁADU OK. 11 L/11-14 porcji/
Nr konta:
F.H. ELEKTA DARIUSZ NEJMAN
ul .SŁONECZNA 255
43-384 JAWORZE
Santander Bank 3319101048260*****55870001
adres e-mail: elektasat onet.eu
tel. 73*****30
ODBIÓR OSOBISTY W JAWORZU W GODZINACH:
Pon.-Pt. 9:00 - 16:00
Sobota 9:00 - 11:00
WYSYŁKI REALIZUJEMY ZA POMOCĄ FIRMY KURIERSKIEJ GLS / POCZTEX / IN POST 16zł POBRANIE/19zł
ID: 433818437
xxx xxx xxx