Prywatne
Rok wydania: 1978
Okładka: Miękka
Stan: Używane
Gatunek: Pozostałe
Opis
Oferuje książkę "kuchnia rosyjska" autorstwa Marii Iwaszkiewicz, Stanisława Włodka
...tradycyjna kuchnia rosyjska dominowała na obszarze leżącym pomiędzy zachodnią granicą kraju a Wołgą, włącznie z obszarami metropolitalnymi Moskwą i Sankt Petersburgiem. Występowała w wielu wariantach, od kuchni chłopskiej aż do kuchni carskiej.
Książka składa się z dziesięciu rozdziałów i omawia dania poczynając od zup i sosów oraz dań mięsnych, poprzez pierogi, pasztety i bliny, a na deserach kończąc. Przy każdym przepisie poza produktami znajdziemy informację jak długo trwa jej wstępne przygotowanie oraz dalsza obróbka, taka jak pieczenie, duszenie czy gotowanie. Dodatkowo symbole graficzne podpowiedzą nam jak droga jest to potrawa oraz określą jaki reprezentuje stopień trudności. Proporcje większości dań obliczone są na 6 osób.
Warto ją mieć, ponieważ pozwoli nam odkryć tradycyjne smaki kuchni rosyjskiej, nadal niedocenianej i mało znanej w Polsce. Przepisy podane są w prosty i czytelny sposób, w treści przepisów zawarte są często informacje o tym jaką konsystencję ma mieć ciasto czy na co zwracać uwagę w trakcie gotowania.
Wydawnictwo Krajowa Agencja Wydawnicza 1978r.
wydanie II nakład 100.000 egzemplarzy
Stan zachowania jak na swoje lata 5+/6 miękka oprawa możliwość wysyłki
...tradycyjna kuchnia rosyjska dominowała na obszarze leżącym pomiędzy zachodnią granicą kraju a Wołgą, włącznie z obszarami metropolitalnymi Moskwą i Sankt Petersburgiem. Występowała w wielu wariantach, od kuchni chłopskiej aż do kuchni carskiej.
Książka składa się z dziesięciu rozdziałów i omawia dania poczynając od zup i sosów oraz dań mięsnych, poprzez pierogi, pasztety i bliny, a na deserach kończąc. Przy każdym przepisie poza produktami znajdziemy informację jak długo trwa jej wstępne przygotowanie oraz dalsza obróbka, taka jak pieczenie, duszenie czy gotowanie. Dodatkowo symbole graficzne podpowiedzą nam jak droga jest to potrawa oraz określą jaki reprezentuje stopień trudności. Proporcje większości dań obliczone są na 6 osób.
Warto ją mieć, ponieważ pozwoli nam odkryć tradycyjne smaki kuchni rosyjskiej, nadal niedocenianej i mało znanej w Polsce. Przepisy podane są w prosty i czytelny sposób, w treści przepisów zawarte są często informacje o tym jaką konsystencję ma mieć ciasto czy na co zwracać uwagę w trakcie gotowania.
Wydawnictwo Krajowa Agencja Wydawnicza 1978r.
wydanie II nakład 100.000 egzemplarzy
Stan zachowania jak na swoje lata 5+/6 miękka oprawa możliwość wysyłki
ID: 874912998
xxx xxx xxx
Dodane 23 kwietnia 2024
książka "kuchnia rosyjska" Maria Iwaszkiewicz, Stanisław Włodek
25 zł
Użytkownik
Lokalizacja