Prywatne
Stan: Nowe
Opis
Makaron Chiński Błyskawiczny - Diamond
Chiński makaron stanowi podstawową bazę posiłków, mieszkańców Dalekiego Wschodu.
W kuchni chińskiej używa się wielu rodzajów makaronu. Jednym z najpopularniejszych jest makaron ryżowy i pszenny.
Makaron chiński MIE to nieodłączny element kuchni azjatyckiej - bardzo pożywny i energetyzujący, dzięki dużej zawartości białka. Sporządzony z mąki pszennej, wody i jajka z dodatkiem odrobiny soli, formowany jest na postać długich, grubych nitek. Znakomita baza do potraw smażonych, bulionów i lekkich zup, potraw mięsnych, jarskich i słodkich. Makaron nadaje się również do dań z woka - a zatem nadaje się świetnie do smażenia.
Używany w większości restauracji do przygotowywania dań z WOKa, wykonuje się z niego tak zwane nudle w pudełkach na wynos z sosami i dodatkami do wyboru.
Nie lubisz gotować albo nie masz na to czasu? Ale lubisz zjeść dobrze?
Ten produkt jest właśnie dla Ciebie!!
Błyskawiczny i prosty sposób przygotowania to doskonałe rozwiązanie dla osób nie lubiących tracić zbyt wiele czasu - czas gotowania to tylko 3-5 min. Po ugotowaniu makaron można dodać do zupy lub wrzucić na patelnię, aby przygotować pyszne stir-fry.
Składniki:
Mąka pszenna, woda, jajko (1,3%), sól
Wartości odżywcze na 100g:
• 347 kcal
• Tłuszcz: 1,2 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2g
• Węglowodany 71g w tym cukry 1,7g
• Białko 11g
• Sól 1,5g
Makaron chiński jest prawdziwą skarbnicą wartości odżywczych,dzięki niemu wspomagamy nasze zdrowie i poprawiamy funkcjonowanie wielu narządów.
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy przez 2 min, a następnie dodajemy do zupy lub smażymy z ulubionymi warzywami i mięsem.
Przykładowe przepisy na wykorzystanie Naszego makaronu:
1. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż czosnek do uwolnienia aromatu. Dodaj warzywa, smaż przez 1 minutę, następnie wrzuć makaron.Dodaj sos sojowy, przyprawę i olej. Całość wymieszaj i smaż przez 3 minuty.Przed podaniem posyp danie dymką.
2. Dodać pory i grzyby. W tym czasie makaron zalać odpowiednią (podaną na opakowaniu) ilością osolonego wrzątku i przykryć. Gdy warzywa i grzyby są już miękkie, dodać odsączone kiełki, doprawić mocno do smaku imbirem, pieprzem i solą, odbrobiną soku z cytryny i sosem sojowym.
Kraj pochodzenia: Chiny
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Chiński makaron stanowi podstawową bazę posiłków, mieszkańców Dalekiego Wschodu.
W kuchni chińskiej używa się wielu rodzajów makaronu. Jednym z najpopularniejszych jest makaron ryżowy i pszenny.
Makaron chiński MIE to nieodłączny element kuchni azjatyckiej - bardzo pożywny i energetyzujący, dzięki dużej zawartości białka. Sporządzony z mąki pszennej, wody i jajka z dodatkiem odrobiny soli, formowany jest na postać długich, grubych nitek. Znakomita baza do potraw smażonych, bulionów i lekkich zup, potraw mięsnych, jarskich i słodkich. Makaron nadaje się również do dań z woka - a zatem nadaje się świetnie do smażenia.
Używany w większości restauracji do przygotowywania dań z WOKa, wykonuje się z niego tak zwane nudle w pudełkach na wynos z sosami i dodatkami do wyboru.
Nie lubisz gotować albo nie masz na to czasu? Ale lubisz zjeść dobrze?
Ten produkt jest właśnie dla Ciebie!!
Błyskawiczny i prosty sposób przygotowania to doskonałe rozwiązanie dla osób nie lubiących tracić zbyt wiele czasu - czas gotowania to tylko 3-5 min. Po ugotowaniu makaron można dodać do zupy lub wrzucić na patelnię, aby przygotować pyszne stir-fry.
Składniki:
Mąka pszenna, woda, jajko (1,3%), sól
Wartości odżywcze na 100g:
• 347 kcal
• Tłuszcz: 1,2 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2g
• Węglowodany 71g w tym cukry 1,7g
• Białko 11g
• Sól 1,5g
Makaron chiński jest prawdziwą skarbnicą wartości odżywczych,dzięki niemu wspomagamy nasze zdrowie i poprawiamy funkcjonowanie wielu narządów.
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy przez 2 min, a następnie dodajemy do zupy lub smażymy z ulubionymi warzywami i mięsem.
Przykładowe przepisy na wykorzystanie Naszego makaronu:
1. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż czosnek do uwolnienia aromatu. Dodaj warzywa, smaż przez 1 minutę, następnie wrzuć makaron.Dodaj sos sojowy, przyprawę i olej. Całość wymieszaj i smaż przez 3 minuty.Przed podaniem posyp danie dymką.
2. Dodać pory i grzyby. W tym czasie makaron zalać odpowiednią (podaną na opakowaniu) ilością osolonego wrzątku i przykryć. Gdy warzywa i grzyby są już miękkie, dodać odsączone kiełki, doprawić mocno do smaku imbirem, pieprzem i solą, odbrobiną soku z cytryny i sosem sojowym.
Kraj pochodzenia: Chiny
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
ID: 806961024
Dodane 15 maja 2024
Makaron Chiński Błyskawiczny 500g - Diamond Noodle
28,99 zł
Użytkownik
Lokalizacja