Firmowe
Rok wydania: 2022
Stan: Nowe
Opis
Nutrigenomika to nauka, której przedmiotem badań są interakcje pomiędzy genami i żywieniem w kontekście zdrowia człowieka. Obejmuje ona z jednej strony wpływ składników pokarmowych na funkcjonowanie genów, a z drugiej – sposób, w jaki różnorodność genów kształtuje reakcję organizmu na składniki pokarmowe, a tym samym wpływa na prawdopodobieństwo wystąpienia określonych cech. Przekazujemy Państwu nowoczesny podręcznik opisujący oddziaływanie żywności na organizm człowieka na poziomie zarówno komórkowym, jak i molekularnym. Książka przedstawia, w jaki sposób genetyczne, a przez to biochemiczne i fizjologiczne, właściwości organizmu wyznaczają możliwości wykorzystania składników pokarmowych i co z tego wynika dla zdrowia człowieka. Publikację dedykujemy studentom dietetyki, już pracującym zawodowo dietetykom i wszystkim zainteresowanym interdyscyplinarnymi zagadnieniami, które dotyczą funkcjonowania ludzkiego organizmu. Kierujemy ją również do studentów kierunków medycznych i biotechnologicznych.
Zapraszamy do kontaktu za pomocą wiadomości prywatnej
Możliwa wysyłka oraz odbiór osobisty w Katowicach w dzielnicy Ligota Panewniki.
Przy zakupach powyżej 299 zł dostawa GRATIS!
Zapraszamy do kontaktu za pomocą wiadomości prywatnej
Możliwa wysyłka oraz odbiór osobisty w Katowicach w dzielnicy Ligota Panewniki.
Przy zakupach powyżej 299 zł dostawa GRATIS!
ID: 765667550
xxx xxx xxx