Prywatne
Opis
OCET JABŁKOWY bez spirytusu nazywany jest eliksirem życia. Jest bowiem bardzo wartościowym produktem, zawiera między innymi:
witaminę A, E, C,witaminy z grupy B,potas,magnez,wapń,fosfor,żelazo,kwas octowy,
kwas cytrynowy,kwas mlekowy,pektyny,fermenty,aminokwasy
Oferuje sprzedaż octu jabłkowego, niepasteryzowanego i niefiltrowanego. z domieszka miodów lub czysty, klarowany w słojach.
Ocet powstał z letnich jabłek rosnących w naszych sadach, drzewa nie są pryskane -UPRAWA 100% bez oprysków. Jeden z sadów znajduje się w parku NATURA 2000.
Cena dotyczy 0,5 litra octu nastawu 2019r.
Dostepne nastawy od 2014r
dostępne w butelkach: 0,5-0,7-1l
Fermentację,dojrzewanie octu przeprowadzam w szklanych 30 litrowych słojach.
Mocny zapach, oraz kwasowość, smak są różne, zależy to od odmiany jabłek.
Ocet produkowany jest z ZMIELONYCH (nie krojonych) 100% jabłek wraz z sokiem każdy gatunk jabłek = 1 odmian octu.
preferowany odbiór osobisty
Ocet jabłkowy nie ma daty ważności.
Tak samo jak wino, mydło czy np tytoń - im stoi dłużej tym jest lepszy.
-
Winko na serce Świętej Hildegardy.
Garść natki pietruszki, 4 łyżki owoców głogu, 1 pokruszona laseczka cynamonu wsypać do garnka, zagotować, a następnie na małym ogniu ogrzewać 15 minut. Naciągać pod przykryciem około 1/2 godziny.
Przecedzić, dodać 1/2 szklanki octu jabłkowego własnej produkcji lub 2 łyżki soku z cytryny, 1/2 litra miodu. Zagotować, a następnie na małym ogniu ogrzewać 5 minut. Gorące rozlać do butelek. Popijać 3-4 razy dziennie po 1 łyżce. Można dosłodzić nim herbatę.
witaminę A, E, C,witaminy z grupy B,potas,magnez,wapń,fosfor,żelazo,kwas octowy,
kwas cytrynowy,kwas mlekowy,pektyny,fermenty,aminokwasy
Oferuje sprzedaż octu jabłkowego, niepasteryzowanego i niefiltrowanego. z domieszka miodów lub czysty, klarowany w słojach.
Ocet powstał z letnich jabłek rosnących w naszych sadach, drzewa nie są pryskane -UPRAWA 100% bez oprysków. Jeden z sadów znajduje się w parku NATURA 2000.
Cena dotyczy 0,5 litra octu nastawu 2019r.
Dostepne nastawy od 2014r
dostępne w butelkach: 0,5-0,7-1l
Fermentację,dojrzewanie octu przeprowadzam w szklanych 30 litrowych słojach.
Mocny zapach, oraz kwasowość, smak są różne, zależy to od odmiany jabłek.
Ocet produkowany jest z ZMIELONYCH (nie krojonych) 100% jabłek wraz z sokiem każdy gatunk jabłek = 1 odmian octu.
preferowany odbiór osobisty
Ocet jabłkowy nie ma daty ważności.
Tak samo jak wino, mydło czy np tytoń - im stoi dłużej tym jest lepszy.
-
Winko na serce Świętej Hildegardy.
Garść natki pietruszki, 4 łyżki owoców głogu, 1 pokruszona laseczka cynamonu wsypać do garnka, zagotować, a następnie na małym ogniu ogrzewać 15 minut. Naciągać pod przykryciem około 1/2 godziny.
Przecedzić, dodać 1/2 szklanki octu jabłkowego własnej produkcji lub 2 łyżki soku z cytryny, 1/2 litra miodu. Zagotować, a następnie na małym ogniu ogrzewać 5 minut. Gorące rozlać do butelek. Popijać 3-4 razy dziennie po 1 łyżce. Można dosłodzić nim herbatę.
ID: 491065878
xxx xxx xxx
Dodane 01 maja 2024
Ocet jabłkowy klarowany,naturalny z jabłek z własnego sadu, 0,5l
38 zł
Użytkownik
Lokalizacja