Prywatne
Rok wydania: 2008
Stan: Używane
Opis
Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa - składa się z dwóch części.
W pierwszej części, zaprezentowano ogólne wiadomości o historii hotelarstwa w Polsce i na świecie oraz jego współczesne kierunki rozwoju. Przedstawiono sylwetkę hotelarza, uwzględniając predyspozycje psychiczne, umiejętności komunikowania się oraz postępowanie zgodnie z zasadami etyki zawodowej.
Na szczególną uwagę zasługuje rozdział dotyczący klasyfikacji i wymogów kategoryzacyjnych obiektów hotelarskich w Polsce i Europie. Zaprezentowano ważniejsze organizacje działające w hotelarstwie, oraz znaczenie i możliwości świadczenia usług przez zakłady hotelarskie.
Na schematach i ilustracjach pokazano urządzenia i instalacje, zgodne z obowiązującymi standardami wyposażenia technicznego zakładu hotelarskiego. Zwrócono uwagę na wyposażenie zakładu hotelarskiego przyjaznego dla osób niepełnosprawnych.
Na końcu każdego rozdziału umieszczono pytania i zadania o zróżnicowanym stopniu trudności, które uczniowie mogą rozwiązywać indywidualnie lub zespołowo. Podręcznik zawiera liczne ilustracje, tabele oraz schematy, które ułatwiają przyswajanie wiedzy oraz wzbogacają jego estetykę.
W części drugiej omówiono :
- zagadnienia z zakresu organizacji pracy i zarządzania zakładem hotelarskim według ISO
- zasady utrzymania porządku i czystości,
- zasady funkcjonowania działu gastronomii hotelowej z uwzględnieniem kontroli jakości żywieniowej , zgodnie zasadami HACCP
-współpracę z biurami podróży
- Charakterystykę parterowej części zakładu ze szczególnym uwzględnieniem działu recepcji
Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową oraz standardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik hotelarstwa.
W pierwszej części, zaprezentowano ogólne wiadomości o historii hotelarstwa w Polsce i na świecie oraz jego współczesne kierunki rozwoju. Przedstawiono sylwetkę hotelarza, uwzględniając predyspozycje psychiczne, umiejętności komunikowania się oraz postępowanie zgodnie z zasadami etyki zawodowej.
Na szczególną uwagę zasługuje rozdział dotyczący klasyfikacji i wymogów kategoryzacyjnych obiektów hotelarskich w Polsce i Europie. Zaprezentowano ważniejsze organizacje działające w hotelarstwie, oraz znaczenie i możliwości świadczenia usług przez zakłady hotelarskie.
Na schematach i ilustracjach pokazano urządzenia i instalacje, zgodne z obowiązującymi standardami wyposażenia technicznego zakładu hotelarskiego. Zwrócono uwagę na wyposażenie zakładu hotelarskiego przyjaznego dla osób niepełnosprawnych.
Na końcu każdego rozdziału umieszczono pytania i zadania o zróżnicowanym stopniu trudności, które uczniowie mogą rozwiązywać indywidualnie lub zespołowo. Podręcznik zawiera liczne ilustracje, tabele oraz schematy, które ułatwiają przyswajanie wiedzy oraz wzbogacają jego estetykę.
W części drugiej omówiono :
- zagadnienia z zakresu organizacji pracy i zarządzania zakładem hotelarskim według ISO
- zasady utrzymania porządku i czystości,
- zasady funkcjonowania działu gastronomii hotelowej z uwzględnieniem kontroli jakości żywieniowej , zgodnie zasadami HACCP
-współpracę z biurami podróży
- Charakterystykę parterowej części zakładu ze szczególnym uwzględnieniem działu recepcji
Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową oraz standardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik hotelarstwa.
ID: 776418596
xxx xxx xxx
Dodane 27 kwietnia 2024
Organizacja Pracy w Hotelarstwie część 1 Podręcznik do nauki zawodu
Tylko przedmiot
12 zł
Cena z Przesyłką OLX
Lokalizacja