Firmowe
Opis
Pektyna amidowana cytrusowo-jabłkowa
pakowana w workach 25 kg
cena 98 zł brutto /1 kg
pektyna zapakowana w worek paierowy 25 kg
Pektyna jest substancją pochodzenia roślinnego. Pozyskuje się ją z owoców cytrusowych oraz jabłek.
Pektyna otrzymywana z owoców cytrusowych i jabłek.
W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy.
Pektyna to naturalny środek żelujący do dżemów owocowych, galaretek, soków owocowych, marmolady, powideł, a także nadzień w wyrobach cukierniczych. Może być również stosowana do koktajli mlecznych, napojów owocowych oraz koncentratów pomidorowych, ketchupów itp.
Do owoców gotowanych z dodatkiem pektyny cukier dodajemy gdy owoce są całkowicie miękkie przed końcem gotowania.
Pektyna zawiera błonnik, który zaliczany jest do grupy błonników rozpuszczalnych.
sposób przygotowania
Pektynę rozpuścić w wodzie o temperaturze 60 C
lub wymieszać z 1/2 szklanki cukru i dodać
do dżemu przed końcem gotowania. Zaleca się
stosować 8-18 g pektyny na 1 kg owoców oraz
1 kg cukru. Moc żelowania zależy od rodzaju owoców.
Dla wzmocnienia żelowania można dodać od 1 do 4 g tradycyjnego kwasku cytrynowego lub naturalnego kwasku z owoców pigwy.
należy pamiętać że każdy owoc ma inną zawartość cukru oraz pektyn dlatego przed zastosowaniem w większej ilości przetworów należy przeprowadzić próbę na małej ilości aby właściwie żelować dżem lub galaretkę.
składniki: pektyna cytrusowo jabłkowa
wysyłamy towar za pobraniem
koszt wysyłki 20 zł
przedpłata 15 zł
tel 60*******00
pakowana w workach 25 kg
cena 98 zł brutto /1 kg
pektyna zapakowana w worek paierowy 25 kg
Pektyna jest substancją pochodzenia roślinnego. Pozyskuje się ją z owoców cytrusowych oraz jabłek.
Pektyna otrzymywana z owoców cytrusowych i jabłek.
W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy.
Pektyna to naturalny środek żelujący do dżemów owocowych, galaretek, soków owocowych, marmolady, powideł, a także nadzień w wyrobach cukierniczych. Może być również stosowana do koktajli mlecznych, napojów owocowych oraz koncentratów pomidorowych, ketchupów itp.
Do owoców gotowanych z dodatkiem pektyny cukier dodajemy gdy owoce są całkowicie miękkie przed końcem gotowania.
Pektyna zawiera błonnik, który zaliczany jest do grupy błonników rozpuszczalnych.
sposób przygotowania
Pektynę rozpuścić w wodzie o temperaturze 60 C
lub wymieszać z 1/2 szklanki cukru i dodać
do dżemu przed końcem gotowania. Zaleca się
stosować 8-18 g pektyny na 1 kg owoców oraz
1 kg cukru. Moc żelowania zależy od rodzaju owoców.
Dla wzmocnienia żelowania można dodać od 1 do 4 g tradycyjnego kwasku cytrynowego lub naturalnego kwasku z owoców pigwy.
należy pamiętać że każdy owoc ma inną zawartość cukru oraz pektyn dlatego przed zastosowaniem w większej ilości przetworów należy przeprowadzić próbę na małej ilości aby właściwie żelować dżem lub galaretkę.
składniki: pektyna cytrusowo jabłkowa
wysyłamy towar za pobraniem
koszt wysyłki 20 zł
przedpłata 15 zł
tel 60*******00
ID: 610173869
xxx xxx xxx