Wiadomości
Dodaj ogłoszenie
  1. Strona główna
  2. Dom i Ogród
  3. Ogród
  4. Grill
  5. Grill - Opolskie
  6. Grill - Dobrodzień
Piec chlebowy i pizzy opalany drewnem - STROMBOLI
Piec chlebowy i pizzy opalany drewnem - STROMBOLI
Piec chlebowy i pizzy opalany drewnem - STROMBOLI
Piec chlebowy i pizzy opalany drewnem - STROMBOLI
Piec chlebowy i pizzy opalany drewnem - STROMBOLI
Piec chlebowy i pizzy opalany drewnem - STROMBOLI
Piec chlebowy i pizzy opalany drewnem - STROMBOLI
Piec chlebowy i pizzy opalany drewnem - STROMBOLI
PromujOdśwież
  • Prywatne

Opis

Przedstawiamy Państwu nasz nowy model pieca STROMBOLI

Piec STROMBOLI wykonany całkowicie z szamotu.
Produkujemy go w różnych rozmiarach począwszy od fi 70 aż do fi 120.

Wiele osób pamięta jeszcze stare piece i krzątającą się koło nich babcię, częstującą ciepłą szklanką gorącego kakao i chrupiącym swojskim chlebem. Takie wspomnienia powodują, że przychodzi dzień w którym sami pragniemy posiadać właśnie swój własny piec i cieszyć się jego ciepłem i wspaniałym nastrojem a co najważniejsze poczuć zapach swojego własnego upieczonego chleba, pizzy czy innych wyrobów. Możemy Państwa zapewnić iż nasz piec da Państwu właśnie taką możliwość.

Piec pod nazwą STROMBOLI jest produktem wykonanym całkowicie z szamotu i opalany jest drewnem które nadaje swoim wypiekom niepowtarzalny zapach i smak. Bazując na własnej wiedzy i doświadczeniu dostosowujemy nasze produkty do przyszłych upodobań naszych użytkowników . Piec ten ma swój charakter i jest bardzo cenionym nie tylko na rynku polskim ale także zagranicznym.

WSZYSTKIE POTRAWY SĄ CHRUPIĄCE I SMACZNE

Materiały używane do produkcji pieca wykonywane są z najlepszych obecnie na rynku materiałów ogniotrwałych i izolacyjnych dających pewność nienagannej i długoletniej pracy.

Atutem naszego pieca jest to że wykonywany jest przez nas już na gotowo. Jest ocieplony, izolowany, ustawiony na stabilnej betonowej podstawie. Podstawa ta pozwala na swobodny i bezpieczny transport pieca.

Piec ogrzewany jest przez drewno spalane w dolnej komorze grzewczej gdzie istnieje możliwość ciągłego dokładania drewna celem utrzymania stałej temperatury pieca i nagrzania cegieł szamotowych o grubości 23x11,5x6,5 cm. Ponieważ dopalamy piec u dołu i nie trzeba często otwierać górnej komory pozwala to na długie utrzymywanie ciepła w tej komorze i lepsze utrzymanie wysokiej temperatury co doskonale sprawdza się w czasie pieczenia mięsa, chleba ,podpłomyków, oraz innych produktów. Dym powstały w czasie spalania drewna nadaje naszym potrawom niezapomniany smak i zapach a chwile spędzone przy pieczeniu efekt wspomnień i nowych wrażeń.

Możliwości aranżacji:
Przepięknie aranżowany piec w granicie lub cegle czerwonej nadaje mu charakterystyczny wygląd i daje niesamowity efekt w Państwa ogrodach i na tarasach.

Ważne:
Pamiętajmy iż piec szamotowy powinien być osłonięty i zadaszony. Pozwala to na uchronienie go przed wilgocią i niesprzyjającymi warunkami atmosferycznymi. A co za tym idzie , chroni go przed uszkodzeniami i pęknięciami.

Podstawa pod piec:
Wymiar podstawy na której umieszczony jest nasz piec, jest zawsze większy o 30cm od wielkości fi w środku. Przykład: wielkość wewnętrzna pieca fi 100 - wymiar zewnętrzny podstawy 130x130 cm.

DANE TECHNICZNE
aranżacja zewnętrzna : cegła granitowa lub czerwonej
komora wewnętrzna górna i dolna: całkowicie wykonana z cegieł szamotowych
podstawa: betonowa zbrojona płyta o grubości 8 cm z wbudowanymi uszkami do pomocy w transporcie.
Izolacja w płycie podstawy to około 3 cm grubości.
Izolacja zewnętrzna pieca 2.5 cm grubości ( specjalistyczna mata izolacyjna)
wielkość podstawy . Zawsze o 30 cm więcej niż wymiar wewnętrzny pieca.
Termometr do 500 stopni
Wylot komina 150 mm .

Do każdego naszego pieca należy doliczyć koszty dostawy uzależnione od wielkości pieca.

Ważne informacje:
Szamot jest materiałem który bardzo dobrze kumuluje i oddaje ciepło. Należy jednak do materiałów delikatnych i kruchych. Piec po zbudowaniu, izolowaniu i ociepleniu powinien stać co najmniej 5 tygodni w celu naturalnego odparowania wilgoci. Po tym terminie należy piec dopalać .W niesprzyjających warunkach atmosferycznych ( późna jesień-zima) piec powinien być zadaszony i osłonięty od wilgoci aby zapobiec możliwości powstania uszkodzeń spowodowanych np. mrozem. Każdy piec powinien posiadać wyciąg kominowy składający się z szybra oraz co najmniej metra rury kominowej.
ID: 825263309

Skontaktuj się

User avatar
Facebook connected icon

Brysch

Na OLX od lipiec 2011

Ostatnio online w dniu 18 kwietnia 2024

xxx xxx xxx

Dodane 19 kwietnia 2024

Piec chlebowy i pizzy opalany drewnem - STROMBOLI

5 750 zł

Kominki Deluxe

Użytkownik

Lokalizacja

O firmie

Darmowa aplikacja na Twój telefon