Prywatne
Stan: Nowe
Opis
PIEC SZAMOTOWY NIEBEZPOŚREDNIO DOPALANY OPALANY DREWNEM DO WYPIEKU PIZZY I CHLEBA
DOSTEPNY JEST MODEL 3 BĄDŹ 4 KOPUŁOWY !
Jeśli marzą Państwo o własnym piecu w którym upieką Państwo swój świeżutki chlebek? To pragniemy przedstawić wam Piec modułowy do pizzy i chleba z gotowym sklepieniem szamotowym pośrednio opalany drewnem. Jest to piec wysokiej jakości do samodzielnego montażu i aranżacji.
Waga produktu : 600 kg
Wymiary wewnętrzne komory paleniskowej 60x75x40cm
W skład zestawu wchodzi :
3 kopuły bez otworu
70 cegły z szamotu 23x11.5x6.5 cm
2 x płyty szamotowe do pośredniej komory pieczenia 60 x 30 x 4 cm,
17 szt. płyt szamotowych do dolnej podstawy 23x11,5x3,2 cm,
2 płyty szamotowe 50x50x4 cm
1 tylna ściana bez otworu
20 kg zaprawa szamotowa do sklejenie pieca
1 drzwiczki stalowe do paleniska o wymiarach 35x20 cm
1 drzwiczki stalowe do paleniska o wymiarach 60x33 cm
Opis pieca
Piec posiada dwie komory z której jedna to palenisko, druga służy do pieczenia i wypieku pizzy i chleba. Do jego atutów należy możliwość wypieku większych produktów typu prosiaczek, udźce itp. Piec ma możliwość łatwego montażu rur kominowych .
Każdy piec może zostać przedłużony o jeden element kopuły szamotowej lub podwyższony o jeden rząd podmurówki szamotowej.
Wykonujemy otwór kominowy na życzenie i potrzeby klienta w tylnej ścianie lub kopułach górnych na życzenie naszego klienta za dopłatą w osobnej ofercie.
Ważne informacje: Szamot jest materiałem który bardzo dobrze kumuluje i oddaje ciepło. Należy jednak do materiałów delikatnych i kruchych. Piec po zbudowaniu, izolowaniu i ociepleniu powinien stać co najmniej 10 dni w celu naturalnego odparowania wilgoci. Po tym terminie należy piec dopalać .W niesprzyjających warunkach atmosferycznych ( późna jesień-zima) piec powinien być zadaszony i osłonięty od wilgoci aby zapobiec możliwości powstania uszkodzeń spowodowanych np. mrozem. Każdy piec powinien posiadać wyciąg kominowy składający się z szybra oraz co najmniej metra rury kominowej.
DOSTEPNY JEST MODEL 3 BĄDŹ 4 KOPUŁOWY !
Jeśli marzą Państwo o własnym piecu w którym upieką Państwo swój świeżutki chlebek? To pragniemy przedstawić wam Piec modułowy do pizzy i chleba z gotowym sklepieniem szamotowym pośrednio opalany drewnem. Jest to piec wysokiej jakości do samodzielnego montażu i aranżacji.
Waga produktu : 600 kg
Wymiary wewnętrzne komory paleniskowej 60x75x40cm
W skład zestawu wchodzi :
3 kopuły bez otworu
70 cegły z szamotu 23x11.5x6.5 cm
2 x płyty szamotowe do pośredniej komory pieczenia 60 x 30 x 4 cm,
17 szt. płyt szamotowych do dolnej podstawy 23x11,5x3,2 cm,
2 płyty szamotowe 50x50x4 cm
1 tylna ściana bez otworu
20 kg zaprawa szamotowa do sklejenie pieca
1 drzwiczki stalowe do paleniska o wymiarach 35x20 cm
1 drzwiczki stalowe do paleniska o wymiarach 60x33 cm
Opis pieca
Piec posiada dwie komory z której jedna to palenisko, druga służy do pieczenia i wypieku pizzy i chleba. Do jego atutów należy możliwość wypieku większych produktów typu prosiaczek, udźce itp. Piec ma możliwość łatwego montażu rur kominowych .
Każdy piec może zostać przedłużony o jeden element kopuły szamotowej lub podwyższony o jeden rząd podmurówki szamotowej.
Wykonujemy otwór kominowy na życzenie i potrzeby klienta w tylnej ścianie lub kopułach górnych na życzenie naszego klienta za dopłatą w osobnej ofercie.
Ważne informacje: Szamot jest materiałem który bardzo dobrze kumuluje i oddaje ciepło. Należy jednak do materiałów delikatnych i kruchych. Piec po zbudowaniu, izolowaniu i ociepleniu powinien stać co najmniej 10 dni w celu naturalnego odparowania wilgoci. Po tym terminie należy piec dopalać .W niesprzyjających warunkach atmosferycznych ( późna jesień-zima) piec powinien być zadaszony i osłonięty od wilgoci aby zapobiec możliwości powstania uszkodzeń spowodowanych np. mrozem. Każdy piec powinien posiadać wyciąg kominowy składający się z szybra oraz co najmniej metra rury kominowej.
ID: 825234553
xxx xxx xxx