Prywatne
Opis
Oferta dotyczy:
1 x słoik 200 g
Pierzga pszczela to podstawowy pokarm pszczół.
Ma postać twardych grudek o nieregularnym kształcie i ciemnobrązowej barwie. Pierzga powstaje z pyłku kwiatowego, transportowanego do ula przez pszczoły zbieraczami, który mieszany jest z miodem i śliną pszczół.
Mieszanka jest ubijana w komórkach plastra a następnie ulega fermentacji mlekowej, co sprawia, że jest całkowicie odporna na pleśń i procesy gnilne.
Pierzga jest źródłem cennych składników odżywczych. Zawiera ona między innymi:
-węglowodany
-białka
-tłuszcze nasycone i nienasycone
-aminokwasy egzogenne - ludzki organizm nie jest ich w stanie samodzielnie wytworzyć
-witamin A, B1, B2, B3, B6, B7, B12, C, E, D oraz K
-fosfor, żelazo, krzem, mangan, potas, miedź, sód, selen i cynk
Ze względu na bogactwo składników odżywczych, pierzga pszczela wykazuje liczne właściwości prozdrowotne.
Wzmacnia i regeneruje organizm, dlatego jest polecana w okresie spadku odporności oraz rekonwalescencji po operacjach. Przyjmuje się ją także w przypadkach przewlekłego zmęczenia i wzmożonego wysiłku umysłowego oraz przy niedoborze witamin i składników mineralnych. Sprawdza się również w stanach depresyjnych, wspomagając pracę układu nerwowego.
Wzmacnia naczynia krwionośne, wspiera leczenie anemii, a ponadto działa bakteriobójczo i wirusobójczo dzięki czemu może być przyjmowana przy przeziębieniach.
Grudki pierzgi można rozpuścić w wodzie, zalewając dzienna porcję letnią wodą i pozostawiając do rozpuszczenia.
1 x słoik 200 g
Pierzga pszczela to podstawowy pokarm pszczół.
Ma postać twardych grudek o nieregularnym kształcie i ciemnobrązowej barwie. Pierzga powstaje z pyłku kwiatowego, transportowanego do ula przez pszczoły zbieraczami, który mieszany jest z miodem i śliną pszczół.
Mieszanka jest ubijana w komórkach plastra a następnie ulega fermentacji mlekowej, co sprawia, że jest całkowicie odporna na pleśń i procesy gnilne.
Pierzga jest źródłem cennych składników odżywczych. Zawiera ona między innymi:
-węglowodany
-białka
-tłuszcze nasycone i nienasycone
-aminokwasy egzogenne - ludzki organizm nie jest ich w stanie samodzielnie wytworzyć
-witamin A, B1, B2, B3, B6, B7, B12, C, E, D oraz K
-fosfor, żelazo, krzem, mangan, potas, miedź, sód, selen i cynk
Ze względu na bogactwo składników odżywczych, pierzga pszczela wykazuje liczne właściwości prozdrowotne.
Wzmacnia i regeneruje organizm, dlatego jest polecana w okresie spadku odporności oraz rekonwalescencji po operacjach. Przyjmuje się ją także w przypadkach przewlekłego zmęczenia i wzmożonego wysiłku umysłowego oraz przy niedoborze witamin i składników mineralnych. Sprawdza się również w stanach depresyjnych, wspomagając pracę układu nerwowego.
Wzmacnia naczynia krwionośne, wspiera leczenie anemii, a ponadto działa bakteriobójczo i wirusobójczo dzięki czemu może być przyjmowana przy przeziębieniach.
Grudki pierzgi można rozpuścić w wodzie, zalewając dzienna porcję letnią wodą i pozostawiając do rozpuszczenia.
ID: 917904892
Skontaktuj się
xxx xxx xxx