Prywatne
Opis
PIERZGA PSZCZELA SUSZONA -500g
Sezon 2023, produkcja własna.
Pierzga jest czysta, bez wosku. Dobrze wysuszona, ale nie na twarde kamyczki. Ładnie rozpuszcza się w wodzie
Znakomity produkt dla osób z obniżoną odpornością.
Jest wysuszona w nowej technologii w niskiej temperaturze.
Ze względu na zawarte składniki, pierzgę uważa się za jedną z najbardziej idealnych żywności na całym świecie.
Co to jest pierzga pszczela?
Pierzga to naturalnie zakiszony przez pszczoły produkt, wytworzony z pyłku kwiatowego, miodu i leczniczych enzymów pszczelich. Naturalny produkt witaminowy bogaty w enzymy, hormony, aminokwasy, witaminy i minerały. Dodatkowo działa jak antybiotyk i przeciwutleniacz.
Pierzga to jedyny produkt pszczeli tak bogaty w kwas mlekowy (3-3.2%) = zdrowe jelita, to zdrowy organizm.
Jak mówi prof. Ryszard Czarnecki: „Tego, co robią pszczoły, nie może wyprodukować żadne najnowocześniejsze laboratorium, żaden syntetyk”.
Pierzga pszczela – dla kogo?
Sportowców, osoby uprawiające sport
Dla osób przemęczonych, w stanach chronicznego zmęczenia, ze złym samopoczuciem
Dla narażonych na duży wysiłek fizyczny i intelektualny
Osoby z niedokrwistością i anemią z niedoboru żelaza
Przy obniżonej odporności organizmu
W niedoborach witamin i składników mineralnych
Pierzga jest mało znanym produktem, jednak informacja roznosi się o niej bardzo szybko, głównie przez polecanie. Powodem jest naturalne pochodzenie i zadowalające efekty.
Wpływ pierzgi na organizm
Pierzga ma bogaty skład mikrobiologiczny. Jest produktem zakiszonym a więc lekko strawnym i dobrze przyswajalnym. Nie obciąża wątroby i układu pokarmowego.
Opis produktu
100% pierzgi pszczelej,
Masa netto: 100g
Konsystencja –naturalna postać, grudki
Opakowanie: atestowany worek strunowy.
Skład pierzgi:
Pierzga zawiera w sobie wiele witamin: (C, B1, B2, B3, B6, B12, A, PP, K, E, H, D)
Bogate źródło żelaza (do 13,18mg/100g) i wapnia (162mg/100g)
Ponadto zawiera: magnez, miedź, cynk, potas, fosfor, sód
Enzymy, hormony, białka, wolne aminokwasy, NNKT, kwasy organiczne
Pierzga zawiera 60,9% wolnych aminokwasów niezwiązanych z białkiem. Tak duża ilość wolnych aminokwasów nie występuje w żadnym produkcie pszczelim.
Zawiera kwas mlekowy 3,02%-3,2%
pH 3,7-4,3
Smak i zapach
Zapach i smak specyficzny, wyjątkowy dla tego produktu
Lekko kwaskowata
Jak stosować i przechowywać pierzgę?
Profilaktycznie:
Dzieci i dorośli – 2 x dziennie po 1 małej łyżeczce
Dawka lecznicza – 2 x dziennie po 1 łyżce stołowej
Sposób przyjmowania- bezpośrednio, lub rozpuścić w szklance letniej wody z dodatkiem łyżeczki miodu.
Rozpuszczenie jednej łyżeczki pierzgi z dodatkiem miodu w ¾ szklanki letniej wody i pozostawienie na kilka godzin/noc, wzmacnia kilkakrotnie działanie lecznicze.
Przechowywanie: w temperaturze pokojowej, w ciemnym miejscu
UWAGA – Osoby uczulone na produkty pszczele powinny zachować ostrożność!
Sezon 2023, produkcja własna.
Pierzga jest czysta, bez wosku. Dobrze wysuszona, ale nie na twarde kamyczki. Ładnie rozpuszcza się w wodzie
Znakomity produkt dla osób z obniżoną odpornością.
Jest wysuszona w nowej technologii w niskiej temperaturze.
Ze względu na zawarte składniki, pierzgę uważa się za jedną z najbardziej idealnych żywności na całym świecie.
Co to jest pierzga pszczela?
Pierzga to naturalnie zakiszony przez pszczoły produkt, wytworzony z pyłku kwiatowego, miodu i leczniczych enzymów pszczelich. Naturalny produkt witaminowy bogaty w enzymy, hormony, aminokwasy, witaminy i minerały. Dodatkowo działa jak antybiotyk i przeciwutleniacz.
Pierzga to jedyny produkt pszczeli tak bogaty w kwas mlekowy (3-3.2%) = zdrowe jelita, to zdrowy organizm.
Jak mówi prof. Ryszard Czarnecki: „Tego, co robią pszczoły, nie może wyprodukować żadne najnowocześniejsze laboratorium, żaden syntetyk”.
Pierzga pszczela – dla kogo?
Sportowców, osoby uprawiające sport
Dla osób przemęczonych, w stanach chronicznego zmęczenia, ze złym samopoczuciem
Dla narażonych na duży wysiłek fizyczny i intelektualny
Osoby z niedokrwistością i anemią z niedoboru żelaza
Przy obniżonej odporności organizmu
W niedoborach witamin i składników mineralnych
Pierzga jest mało znanym produktem, jednak informacja roznosi się o niej bardzo szybko, głównie przez polecanie. Powodem jest naturalne pochodzenie i zadowalające efekty.
Wpływ pierzgi na organizm
Pierzga ma bogaty skład mikrobiologiczny. Jest produktem zakiszonym a więc lekko strawnym i dobrze przyswajalnym. Nie obciąża wątroby i układu pokarmowego.
Opis produktu
100% pierzgi pszczelej,
Masa netto: 100g
Konsystencja –naturalna postać, grudki
Opakowanie: atestowany worek strunowy.
Skład pierzgi:
Pierzga zawiera w sobie wiele witamin: (C, B1, B2, B3, B6, B12, A, PP, K, E, H, D)
Bogate źródło żelaza (do 13,18mg/100g) i wapnia (162mg/100g)
Ponadto zawiera: magnez, miedź, cynk, potas, fosfor, sód
Enzymy, hormony, białka, wolne aminokwasy, NNKT, kwasy organiczne
Pierzga zawiera 60,9% wolnych aminokwasów niezwiązanych z białkiem. Tak duża ilość wolnych aminokwasów nie występuje w żadnym produkcie pszczelim.
Zawiera kwas mlekowy 3,02%-3,2%
pH 3,7-4,3
Smak i zapach
Zapach i smak specyficzny, wyjątkowy dla tego produktu
Lekko kwaskowata
Jak stosować i przechowywać pierzgę?
Profilaktycznie:
Dzieci i dorośli – 2 x dziennie po 1 małej łyżeczce
Dawka lecznicza – 2 x dziennie po 1 łyżce stołowej
Sposób przyjmowania- bezpośrednio, lub rozpuścić w szklance letniej wody z dodatkiem łyżeczki miodu.
Rozpuszczenie jednej łyżeczki pierzgi z dodatkiem miodu w ¾ szklanki letniej wody i pozostawienie na kilka godzin/noc, wzmacnia kilkakrotnie działanie lecznicze.
Przechowywanie: w temperaturze pokojowej, w ciemnym miejscu
UWAGA – Osoby uczulone na produkty pszczele powinny zachować ostrożność!
ID: 903975548
xxx xxx xxx
Dodane 24 kwietnia 2024
Pierzga pszczela 500 g
Tylko przedmiot
120 zł
Cena z Przesyłką OLX
Użytkownik
Lokalizacja