Wiadomości
Dodaj ogłoszenie
  1. Strona główna
  2. Rolnictwo
  3. Nawozy
  4. Nawozy - Śląskie
  5. Nawozy - Koryczany
PLONVIT PHOSPHO 11/53/5+mikro nawóz dolistny 15kg fosforowy INTERMAG
PromujOdśwież
  • Firmowe

Opis

PLONVIT PHOSPHO NPK 11-53-5 z mikroelementami marki INTERMAG
Worki 15kg
Cena 240 zł brutto (z VAT 8%)
Możliwa wysyłka kurierska (za dopłatą)

Skład: azot całkowity - 110 g/kg, azot amonowy 92g/kg, azot amidowy - 18 g/kg, pięciotlenek fosforu - 530 g/kg, tlenek potasu - 50 g/kg, tlenek magnezu - 1,0 g/kg, trójtlenek siarki 8g/kg, bor - 0,30 g/kg, kobalt - 0,01 g/kg, miedź - 0,30 g/kg, żelazo - 1,5 g/kg, mangan - 0,7 g/kg, molibden - 0,02 g/kg, cynk - 0,7 g/kg, tytan - 0,01 g/kg
PLONVIT PHOSPHO to krystaliczny, rozpuszczalny w wodzie nawóz NPK (11/53/5) z mikroelementami przeznaczony do dolistnego stosowania. Może być także wykorzystywany do sporządzania pożywki przeznaczonej do fertygacji upraw w gruncie.

PLONVIT PHOSPHO skutecznie odżywia rośliny, wspomaga prawidłowy rozwój systemu korzeniowego oraz jego regenerację, wpływa korzystnie na kwitnienie i rozwój organów generatywnych.
Jest szczególnie polecany w okresach zwiększonego zapotrzebowania roślin na fosfor – w czasie przygotowania roślin do spoczynku zimowego, podczas okresów występowania niskiej temperatury, a także na glebach kwaśnych i zasadowych.

PLONVIT PHOSPHO stosowany w terminach i dawkach zalecanych w programach dokarmiania dolistnego poszczególnych gatunków roślin, skutecznie uzupełnia i/lub koryguje nawożenie doglebowe.

W nawozie PLONVIT PHOSPHO zastosowano Technologię INT, która sprawia, że nawóz jest wyjątkowo skuteczny.

Pszenica, Pszenżyto:
jesień: faza 3.–6. liścia (BBCH 13–16) - dawka 2-5 g/kg
wiosna:
I: ozime – krzewienie (BBCH 22–29)
jare – rozwój liści – krzewienie (BBCH 13–29) - dawka 2-5 g/kg
II: początek wzrostu źdźbła – początek kłoszenia (BBCH 30–51) - dawka 2-5 g/kg
III: początek kłoszenia – początek dojrzałości mlecznej (BBCH 51–73) (nie zaleca się wykonywania zabiegów w okresie BBCH 61–65) - dawka 2-5 g/kg

Jęczmień:
jesień: faza 3. liścia – widoczne dwa rozkrzewienia (BBCH 13–22) - dawka 2-5 g/kg
wiosna:
I: ozime – początek wzrostu źdźbła – 2. kolanko co najmniej 2 cm nad kolankiem 1. (BBCH 30–32)
jare – faza 3. liścia – 2. kolanko co najmniej 2 cm nad kolankiem 1. (BBCH 13–32) - dawka 2-5 g/kg
II: faza liścia flagowego – końcowa faza nabrzmiewania pochwy liściowej liścia flagowego (BBCH 39–45)- dawka 2-5 g/kg
III: koniec fazy kwitnienia – pełna dojrzałość mleczna ziarniaków (BBCH 69–75)- dawka 2-5 g/kg

Żyto:
jesień: faza 3. liścia – widoczne dwa rozkrzewienia (BBCH 13–22) - dawka 2-5 g/kg
wiosna:
I: ozime – początek wzrostu źdźbła – 2. kolanko co najmniej 2 cm nad kolankiem 1. (BBCH 30–32)
jare – faza 3. liścia – 2. kolanko co najmniej 2 cm nad kolankiem 1. (BBCH 13–32) - dawka 2-5 g/kg
II: faza liścia flagowego – początek kłoszenia (BBCH 39–51) - dawka 2-5 g/kg
III: koniec fazy kwitnienia – początek dojrzałości mlecznej ziarniaków (BBCH 69–73)- dawka 2-5 g/kg

Owies:
I: faza 3. liścia – widoczne dwa rozkrzewienia (BBCH 13–22) - dawka 2-5 g/kg
II: poczatek wzrostu źdźbła – faza liścia flagowego (BBCH 30–39) - dawka 2-5 g/kg
III: koniec fazy kwitnienia – początek dojrzałości mlecznej ziarniaków (BBCH 69–73)- dawka 2-5 g/kg

Rzepak:
jesień: faza 4.-8. liścia (BBCH 14–18)- dawka 2-5 g/kg
wiosna:
I: po ruszeniu wegetacji: początek rozwoju pędów bocznych - widoczne 6 międzywęźli (BBCH 21–36)- dawka 2-5 g/kg
II: rozwój pąków kwiatowych (pąkowanie) - początek kwitnienia (BBCH 50–61)- dawka 2-5 g/kg
III: pełne kwitnienie: 50% otwartych kwiatów na głównym kwiatostanie, starsze płatki opadają - początkowy rozwój łuszczyn (BBCH 65–73) - dawka 2-5 g/kg

Kukurydza:
I: faza 2.-6. liścia (BBCH 12–16) optymalny termin zabiegu to 4 liście - dawka 2-5 g/kg
II: rozwój liści - początek rozwoju źdźbła (wydłużanie pędu) (BBCH 17–31) - dawka 2-5 g/kg
III: rozwój źdźbła (wydłużanie pędu) - początek rozwoju wiechy (BBCH 31–51) dopóki wysokość roślin pozwala na zabieg opryskiwaczem - dawka 2-5 g/kg

Burak cukrowy:
I: 4–8 liści (BBCH 14–18) - dawka 2-5 g/kg
II: dziewięć i więcej liści – rozwój rozety (BBCH 19–31) - dawka 2-5 g/kg
III: zakrywanie międzyrzędzi (BBCH 32–35) - dawka 2-5 g/kg

Ziemniak:
I: rozwinięty 3.–6. liść na pędzie głównym (BBCH 13–16) - dawka 2-5 g/kg
II: rozwój pędów bocznych – zakrycie międzyrzędzi (BBCH 21–39) - dawka 2-5 g/kg
III: początek zawiązywania bulw (tuberyzacja) – bulwy osiągają 10% typowej masy (BBCH 40–41)- dawka 2-5 g/kg
Dla odmian wykazujących tendencje do zawiązywania małej ilości bulw wykonać dwa zabiegi po 4 l/ha co 5–7 dni:
I: tuż przed początkiem tuberyzacji (BBCH 39)
II: na początku tuberyzacji (BBCH 40–41)
Dopuszczalny jest 1 zabieg – 8 l/ha, na początku tuberyzacji (BBCH 40–41) - dawka 2-5 g/kg

Jabłoń:
I: różowy pąk (BBCH 57–59)- dawka 2-5 g/kg
II: zasychanie kwiatów, większość płatków opada (BBCH 67) - dawka 2-5 g/kg
III: powstały po przekwitnięciu owoc osiąga wielkość do 10 mm (BBCH 71) - dawka 2-5 g/kg
IV: początek dojrzewania: pierwsze pojawienie się koloru specyficznego dla danej odmiany (BBCH 81), ok. 4 tygodnie przed zbiorem - dawka 2-5 g/kg

Grusza:
I: biały pąk (BBCH 57–59)- dawka 2-5 g/kg
II: zasychanie kwiatów, większość płatków opada (BBCH 67) - dawka 2-5 g/kg
III: początkowy rozwój owoców (BBCH 71) - dawka 2-5 g/kg

Czereśnia, wiśnia:
I: biały pąk (BBCH 57–59)- dawka 2-5 g/kg
II: zasychanie kwiatów, większość płatków opada – koniec kwitnienia (BBCH 67–69)- dawka 2-5 g/kg
III–IV: rozwój owoców (BBCH 71–79)- dawka 2-5 g/kg

Śliwa, Brzoskwinia, Morela:
I: biały pąk (BBCH 57–59)- dawka 2-5 g/kg
II: zasychanie kwiatów, większość płatków opada – koniec kwitnienia (BBCH 67–69)- dawka 2-5 g/kg
III–IV: rozwój owoców (BBCH 71–79) - dawka 2-5 g/kg
Dla odmian późno dojrzewających wykonać dodatkowy zabieg 3–4 tygodnie przed zbiorem

Borówka amerykańska:
I: początek rozwoju liści - dawka 2-5 g/kg
II: koniec kwitnienia – zawiązywanie owoców - dawka 2-5 g/kg
III–IV (zabiegi co10–14 dni): rozwój owoców – dojrzewanie - dawka 2-5 g/kg

Truskawka:
I: rozwinięty 3.–7. liść (BBCH 13–17) - dawka 2-5 g/kg
II: biały pąk (BBCH 58–59) - dawka 2-5 g/kg
III: początek fazy kwitnienia (BBCH 61) - dawka 2-5 g/kg
IV: zasychanie kwiatów, większość płatków opada (BBCH 67) - dawka 2-5 g/kg
V: początek dojrzewania, owoce zaczynają się wybarwiać (BBCH 81) - dawka 2-5 g/kg
VI–VIII: w okresie zbiorów, po kolejnych zbiorach owoców (BBCH 85–89) - dawka 2-5 g/kg

Papryka:
I: rozwinięty 3.–7. liść właściwy na pędzie głównym (BBCH 13–17) - dawka 2-5 g/kg
II: widoczny 1.–3. pąk kwiatowy ( BBCH 51–53)- dawka 2-5 g/kg
III: widoczne 9 lub więcej pąków kwiatowych – początek kwitnienia (BBCH 59–61) - dawka 2-5 g/kg
IV i V: rozwój owoców (BBCH 71–76) - dawka 2-5 g/kg

Pomidor:
I: rozwinięty 5.–7. liść właściwy na pędzie głównym (BBCH 15–17) - dawka 2-5 g/kg
II: widoczny 1.–3. kwiatostan ( BBCH 51–53) - dawka 2-5 g/kg
III: otwarty pierwszy kwiat na 1.–3. kwiatostanie (BBCH 61–63) - dawka 2-5 g/kg
IV: pierwszy owoc osiągnął typową wielkość na 1.–2. gronie (BBCH 71 –72)- dawka 2-5 g/kg

Ogórek:
I: rozwinięty 3.–5. liść właściwy na pędzie głównym (BBCH 13–15) - dawka 2-5 g/kg
II: rozwinięty 6.–9. liść właściwy na pędzie głównym (BBCH 16–19) - dawka 2-5 g/kg
III: na pędzie głównym widoczny zawiązek 1.–2. pąka kwiatowego na wydłużonej szypułce (BBCH 51–52) - dawka 2-5 g/kg
IV: na pędzie głównym widoczny zawiązek 6.–7. pąka kwiatowego na wydłużonej szypułce (BBCH 56–57) - dawka 2-5 g/kg
V: po pierwszym zbiorze ogórków (BBCH 71) - dawka 2-5 g/kg

Brokuł:
I: faza 5.–7. liścia (BBCH 15–17)- dawka 2-5 g/kg
II: faza 7. liścia – widocznych 9 lub więcej pędów bocznych (BBCH 17–29) - dawka 2-5 g/kg
III: początek rozwoju róży (›1 cm) – róża osiąga 30% typowej wielkości (BBCH 41–43) - dawka 2-5 g/kg

Kalafior:
I: faza 5.–7. liścia (BBCH 15–17)- dawka 2-5 g/kg
II: faza 7. liścia – faza 9 lub więcej liści (BBCH 17–19) - dawka 2-5 g/kg
III: początek rozwoju róży (›1 cm) – róża osiąga 30% typowej wielkości (BBCH 41–43) - dawka 2-5 g/kg

Kapusta głowiasta biała, głowiasta czerwona, pekińska i włoska:
I: faza 5.–7. liścia (BBCH 15–17) - dawka 2-5 g/kg
II: faza 7. liścia – faza 9 lub więcej liści (BBCH 17–19) - dawka 2-5 g/kg
III: zaczynają się tworzyć główki – główka osiąga 30% typowej wielkości (BBCH 41–43) - dawka 2-5 g/kg

Kapusta brukselska:
I: faza 5.–7. liścia (BBCH 15–17) - dawka 2-5 g/kg
II: faza 7. liścia – główny pęd osiąga 30% wysokości typowej dla odmiany (BBCH 17–33) - dawka 2-5 g/kg
III: początek rozwoju pąków bocznych – pierwsze rozgałęzienia mocno zamknięte (BBCH 41–43) - dawka 2-5 g/kg

www.sklep.sklep-agromek.pl
ID: 605182854

Skontaktuj się

AGROMEK

Na OLX od listopad 2013

Ostatnio online dziś o 07:44

xxx xxx xxx

Dodane 24 kwietnia 2024

PLONVIT PHOSPHO 11/53/5+mikro nawóz dolistny 15kg fosforowy INTERMAG

240 zł

Użytkownik

Lokalizacja

Darmowa aplikacja na Twój telefon