Wiadomości
Dodaj ogłoszenie
  1. Strona główna
  2. Muzyka i Edukacja
  3. Książki
  4. Podręczniki szkolne
  5. Podręczniki szkolne - Mazowieckie
  6. Podręczniki szkolne - Radom
Podstawy gastronomii i technol. żywności cz.2 Kmiołek-Gizara WSiP
PromujOdśwież
  • Firmowe

  • Rok wydania: 2017

  • Okładka: Miękka

  • Stan: Nowe

  • Rodzaj: Szkoły zawodowe

Opis

Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórstwa mleczarskiego, przetwórca ryb.
Znana i ceniona autorka w przystępnej formie przybliża przepisy obowiązujące w przemyśle spożywczym, szczególny nacisk kładąc na właściwe przygotowywanie receptur. Opisuje pożyteczne i szkodliwe działanie mikroorganizmów w przetwórstwie spożywczym, bardzo dokładnie omawia też temat bezpieczeństwa żywności.
Uczeń znajdzie tu również opisy maszyn i urządzeń stosowanych w gastronomii oraz kwestie związane z rysunkami technicznymi i schematami.
Wiele przykładów dokumentacji sanitarnej zgodnej z systemem HACCP pomaga opanować ten trudny, a zarazem ważny materiał.
ID: 864525451

Skontaktuj się

Księgarnia Ekslibris 26-605 Radom, Chrobrego 52

Na OLX od lipiec 2018

Ostatnio online wczoraj o 11:12

xxx xxx xxx

Dodane 04 maja 2024

Podstawy gastronomii i technol. żywności cz.2 Kmiołek-Gizara WSiP

Tylko przedmiot

62 zł

Cena z Przesyłką OLX

Safety Badge

Użytkownik

Lokalizacja

Darmowa aplikacja na Twój telefon