Firmowe
Stan: Nowe
Opis
Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż kuchenny Usuba 16 cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze - Rdzewna stal SK-5
Rękojeść - drewno magnolii pierścień z tworzywa
Twardość - 62 Hrc +/- 1
Długość całkowita - 33,8 cm
Długość ostrza - 16 cm
Szerokość klingi - 4,6 cm
Grubość klingi - ok. 2,1 mm
Sposób ostrzenia: szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 105 g
Specyfikacja stali
Stal węglowa Sk-5, pierwotnie zaprojektowana do wytwarzania sprężyn, dłut i wierteł znalazła również zastosowanie w nożach. Charakteryzuje się wysoką odpornością na pęknięcia i wykruszenia, ale łatwo się odbarwia i patynuje (stal jest silnie reaktywna i może pokryć się patyną w ciągu kilku minut), wymaga uwagi przy konserwacji. Poza normalnym umyciem i wysuszeniem po użyciu, warto kupić olejek kameliowy którego warstwa na stali da warstwę ochronną przed wilgocią i powietrzem. Pozwala hartować się do 65 Hrc. Jest to dobry wybór dla osób które chcą sprawdzić jak pracuje się stalą węglową w kuchni. Nieprawidłowe użytkowanie takie jak niewycieranie do sucha szczególnie po krojeniu cytrusów itd. spowoduje pokrywanie się rdzą. Rekompensuje to wysoka twardość noży, duża agresja cięcia oraz łatwość ostrzenia. Prosimy o przemyślane zakupy.
Skład stali:
Węgiel: 0,8 0,9%
Chrom: 0,30%
Nikiel: 0,25%
Krzem: 0,10 0,35%
Mangan: 0.10 0,50%
Fosfor:
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze - Rdzewna stal SK-5
Rękojeść - drewno magnolii pierścień z tworzywa
Twardość - 62 Hrc +/- 1
Długość całkowita - 33,8 cm
Długość ostrza - 16 cm
Szerokość klingi - 4,6 cm
Grubość klingi - ok. 2,1 mm
Sposób ostrzenia: szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 105 g
Specyfikacja stali
Stal węglowa Sk-5, pierwotnie zaprojektowana do wytwarzania sprężyn, dłut i wierteł znalazła również zastosowanie w nożach. Charakteryzuje się wysoką odpornością na pęknięcia i wykruszenia, ale łatwo się odbarwia i patynuje (stal jest silnie reaktywna i może pokryć się patyną w ciągu kilku minut), wymaga uwagi przy konserwacji. Poza normalnym umyciem i wysuszeniem po użyciu, warto kupić olejek kameliowy którego warstwa na stali da warstwę ochronną przed wilgocią i powietrzem. Pozwala hartować się do 65 Hrc. Jest to dobry wybór dla osób które chcą sprawdzić jak pracuje się stalą węglową w kuchni. Nieprawidłowe użytkowanie takie jak niewycieranie do sucha szczególnie po krojeniu cytrusów itd. spowoduje pokrywanie się rdzą. Rekompensuje to wysoka twardość noży, duża agresja cięcia oraz łatwość ostrzenia. Prosimy o przemyślane zakupy.
Skład stali:
Węgiel: 0,8 0,9%
Chrom: 0,30%
Nikiel: 0,25%
Krzem: 0,10 0,35%
Mangan: 0.10 0,50%
Fosfor:
ID: 875558017
Skontaktuj się
xxx xxx xxx