Firmowe
Stan: Nowe
Opis
Satake Yoshimitsu Rdzewny Zestaw 2 noży kuchennych Santoku+Sashimi
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane z rdzewnej stali Sk-5 hartowane do twardości 62 Hrc. W skład zestawu wchodzi nóż Santoku kuchni o długości 17 cm, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb, oraz nóż Yanagi-Sashimi 21 cm to idealny wybór dla każdego miłośnika przygotowywania sushi. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.
Satake Yoshimitsu Nóż kuchenny Santoku 17 cm
Ostrze - Rdzewna stal SK-5
Rękojeść - drewno magnolii pierścień z tworzywa
Twardość - 62 Hrc +/- 1
Długość całkowita - 30 cm
Długość ostrza - 17 cm
Szerokość klingi - 4,5 cm
Grubość klingi - ok. 2,3 mm
Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 110 g
Satake Yoshimitsu Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 21 cm
Ostrze - Rdzewna stal SK-5
Rękojeść - drewno magnolii pierścień z tworzywa
Twardość - 62 Hrc +/- 1
Długość całkowita - 33,5 cm
Długość ostrza - 21 cm
Szerokość klingi - 3 cm
Grubość klingi - ok. 2,1 mm
Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 80 g
Specyfikacja stali
Stal węglowa Sk-5, pierwotnie zaprojektowana do wytwarzania sprężyn, dłut i wierteł znalazła również zastosowanie w nożach. Charakteryzuje się wysoką odpornością na pęknięcia i wykruszenia, ale łatwo się odbarwia i patynuje (stal jest silnie reaktywna i może pokryć się patyną w ciągu kilku minut), wymaga uwagi przy konserwacji. Poza normalnym umyciem i wysuszeniem po użyciu, warto kupić olejek kameliowy którego warstwa na stali da warstwę ochronną przed wilgocią i powietrzem. Pozwala hartować się do 65 Hrc. Jest to dobry wybór dla osób które chcą sprawdzić jak pracuje się stalą węglową w kuchni. Nieprawidłowe użytkowanie takie jak niewycieranie do sucha szczególnie po krojeniu cytrusów itd. spowoduje pokrywanie się rdzą. Rekompensuje to wysoka twardość noży, duża agresja cięcia oraz łatwość ostrzenia. Prosimy o przemyślane zakupy.
Skład stali:
Węgiel: 0,8 0,9%
Chrom: 0,30%
Nikiel: 0,25%
Krzem: 0,10 0,35%
Mangan: 0.10 0,50%
Fosfor:
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane z rdzewnej stali Sk-5 hartowane do twardości 62 Hrc. W skład zestawu wchodzi nóż Santoku kuchni o długości 17 cm, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb, oraz nóż Yanagi-Sashimi 21 cm to idealny wybór dla każdego miłośnika przygotowywania sushi. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.
Satake Yoshimitsu Nóż kuchenny Santoku 17 cm
Ostrze - Rdzewna stal SK-5
Rękojeść - drewno magnolii pierścień z tworzywa
Twardość - 62 Hrc +/- 1
Długość całkowita - 30 cm
Długość ostrza - 17 cm
Szerokość klingi - 4,5 cm
Grubość klingi - ok. 2,3 mm
Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 110 g
Satake Yoshimitsu Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 21 cm
Ostrze - Rdzewna stal SK-5
Rękojeść - drewno magnolii pierścień z tworzywa
Twardość - 62 Hrc +/- 1
Długość całkowita - 33,5 cm
Długość ostrza - 21 cm
Szerokość klingi - 3 cm
Grubość klingi - ok. 2,1 mm
Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 80 g
Specyfikacja stali
Stal węglowa Sk-5, pierwotnie zaprojektowana do wytwarzania sprężyn, dłut i wierteł znalazła również zastosowanie w nożach. Charakteryzuje się wysoką odpornością na pęknięcia i wykruszenia, ale łatwo się odbarwia i patynuje (stal jest silnie reaktywna i może pokryć się patyną w ciągu kilku minut), wymaga uwagi przy konserwacji. Poza normalnym umyciem i wysuszeniem po użyciu, warto kupić olejek kameliowy którego warstwa na stali da warstwę ochronną przed wilgocią i powietrzem. Pozwala hartować się do 65 Hrc. Jest to dobry wybór dla osób które chcą sprawdzić jak pracuje się stalą węglową w kuchni. Nieprawidłowe użytkowanie takie jak niewycieranie do sucha szczególnie po krojeniu cytrusów itd. spowoduje pokrywanie się rdzą. Rekompensuje to wysoka twardość noży, duża agresja cięcia oraz łatwość ostrzenia. Prosimy o przemyślane zakupy.
Skład stali:
Węgiel: 0,8 0,9%
Chrom: 0,30%
Nikiel: 0,25%
Krzem: 0,10 0,35%
Mangan: 0.10 0,50%
Fosfor:
ID: 875558950
Skontaktuj się
xxx xxx xxx