Firmowe
Stan: Nowe
Opis
Satake Yoshimitsu Rdzewny Zestaw 6 noży
Zestaw 6 noży kuchennych w opakowaniu idealnie nadaję się na prezent. Noże wykonane z rdzewnej stali Sk-5 hartowane do twardości 62 HRC, to świetny wybór dla każdego miłośnika stali rdzewnych.
W skład zestawu wchodzi:
Satake Yoshimitsu Nóż Deba 12 cm
Satake Yoshimitsu Nóż Deba 15,5 cm
Satake Yoshimitsu Nóż Usuba 16 cm
Satake Yoshimitsu Nóż Santoku 15 cm
Satake Yoshimitsu Nóż Santoku 17 cm
Satake Yoshimitsu Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm
Specyfikacja stali
Stal węglowa Sk-5, pierwotnie zaprojektowana do wytwarzania sprężyn, dłut i wierteł znalazła również zastosowanie w nożach. Charakteryzuje się wysoką odpornością na pęknięcia i wykruszenia, ale łatwo się odbarwia i patynuje (stal jest silnie reaktywna i może pokryć się patyną w ciągu kilku minut), wymaga uwagi przy konserwacji. Poza normalnym umyciem i wysuszeniem po użyciu, warto kupić olejek kameliowy którego warstwa na stali da warstwę ochronną przed wilgocią i powietrzem. Pozwala hartować się do 65 Hrc. Jest to dobry wybór dla osób które chcą sprawdzić jak pracuje się stalą węglową w kuchni. Nieprawidłowe użytkowanie takie jak niewycieranie do sucha szczególnie po krojeniu cytrusów itd. spowoduje pokrywanie się rdzą. Rekompensuje to wysoka twardość noży, duża agresja cięcia oraz łatwość ostrzenia. Prosimy o przemyślane zakupy.
Skład stali:
Węgiel: 0,8 0,9%
Chrom: 0,30%
Nikiel: 0,25%
Krzem: 0,10 0,35%
Mangan: 0.10 0,50%
Fosfor:
Zestaw 6 noży kuchennych w opakowaniu idealnie nadaję się na prezent. Noże wykonane z rdzewnej stali Sk-5 hartowane do twardości 62 HRC, to świetny wybór dla każdego miłośnika stali rdzewnych.
W skład zestawu wchodzi:
Satake Yoshimitsu Nóż Deba 12 cm
Satake Yoshimitsu Nóż Deba 15,5 cm
Satake Yoshimitsu Nóż Usuba 16 cm
Satake Yoshimitsu Nóż Santoku 15 cm
Satake Yoshimitsu Nóż Santoku 17 cm
Satake Yoshimitsu Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm
Specyfikacja stali
Stal węglowa Sk-5, pierwotnie zaprojektowana do wytwarzania sprężyn, dłut i wierteł znalazła również zastosowanie w nożach. Charakteryzuje się wysoką odpornością na pęknięcia i wykruszenia, ale łatwo się odbarwia i patynuje (stal jest silnie reaktywna i może pokryć się patyną w ciągu kilku minut), wymaga uwagi przy konserwacji. Poza normalnym umyciem i wysuszeniem po użyciu, warto kupić olejek kameliowy którego warstwa na stali da warstwę ochronną przed wilgocią i powietrzem. Pozwala hartować się do 65 Hrc. Jest to dobry wybór dla osób które chcą sprawdzić jak pracuje się stalą węglową w kuchni. Nieprawidłowe użytkowanie takie jak niewycieranie do sucha szczególnie po krojeniu cytrusów itd. spowoduje pokrywanie się rdzą. Rekompensuje to wysoka twardość noży, duża agresja cięcia oraz łatwość ostrzenia. Prosimy o przemyślane zakupy.
Skład stali:
Węgiel: 0,8 0,9%
Chrom: 0,30%
Nikiel: 0,25%
Krzem: 0,10 0,35%
Mangan: 0.10 0,50%
Fosfor:
ID: 875558915
Skontaktuj się
xxx xxx xxx