Firmowe
Opis
Sól peklująca 25kg
Peklosól służy do produkcji zalewy solankowej, do nastrzykiwania mięsa lub nacierania mięsa, wędlin na sucho.
Do peklowania nadaje się mięso wszystkich rodzajów zwierząt rzeźnych. Najczęściej pekluje się mięso wieprzowe, na które peklowanie wpływa uszlachetniająco, nadając mu piękną różową barwę, smak i zapach.
Stosowanie:
peklowanie na sucho: 2-2,3kg na 100kg mięsa
peklowanie na mokro: 0,85-1,1 kg na 10L wody
Najczęściej stosujemy:
szynka - 0,6-1,1 kg / 10 litrów wody
Przy wyrobie kiełbasy dodajemy najczęściej 15-18 g / 1 kg
Wysyłka za pobraniem
Wystawiamy fakturę VAT
Łączymy wysyłki
PUNKT ODBIORU:
PPHU IW-POL
Mąkolice 12
95-015 Głowno
Pon.-Pt. 8.00-16.00
Sob. 8.00-12.00
Peklosól służy do produkcji zalewy solankowej, do nastrzykiwania mięsa lub nacierania mięsa, wędlin na sucho.
Do peklowania nadaje się mięso wszystkich rodzajów zwierząt rzeźnych. Najczęściej pekluje się mięso wieprzowe, na które peklowanie wpływa uszlachetniająco, nadając mu piękną różową barwę, smak i zapach.
Stosowanie:
peklowanie na sucho: 2-2,3kg na 100kg mięsa
peklowanie na mokro: 0,85-1,1 kg na 10L wody
Najczęściej stosujemy:
szynka - 0,6-1,1 kg / 10 litrów wody
Przy wyrobie kiełbasy dodajemy najczęściej 15-18 g / 1 kg
Wysyłka za pobraniem
Wystawiamy fakturę VAT
Łączymy wysyłki
PUNKT ODBIORU:
PPHU IW-POL
Mąkolice 12
95-015 Głowno
Pon.-Pt. 8.00-16.00
Sob. 8.00-12.00
ID: 804720227
xxx xxx xxx