Wiadomości
Dodaj ogłoszenie
  1. Strona główna
  2. Dom i Ogród
  3. Wyposażenie wnętrz
  4. Przybory kuchenne
  5. Noże i nożyce kuchenne
  6. Noże i nożyce kuchenne - Mazowieckie
  7. Noże i nożyce kuchenne - Warszawa
  8. Noże i nożyce kuchenne - Praga-Północ
Szczypce do makaronu 23cm | Global Gs-67
PromujOdśwież
  • Firmowe

  • Stan: Nowe

Opis

Szczypce do makaronu 23 cm | Global GS-67


Solidne szczypce marki Global to doskonałe narzędzie do odsączania, mieszania i podawania wszystkich rodzajów makaronów. Mogą również służyć do szybkiego smażenia potraw, wyjmowania gotowanych jaj z wody, podawania szparagów czy przenoszenia delikatnych składników. Dzięki zwężanym ząbkom łatwo wyślizgujące się produkty nie wypadają ze szczypiec. Ergonomiczna rękojeść gwarantuje pewny chwyt i zwiększa komfort pracy.


Dane techniczne:


Materiał Najwyższej jakości stal nierdzewna w wykończeniu satynowym
Długość 23 cm
Szerokość - 4 cm
Maksymalne rozwarcie ramion - 5,6 cm
Waga - 103 g

Specyfikacja stali

Cromova 18 to stal ekskluzywna dla noży marki Global, opatentowana przez hutę Yoshikin. Bardzo wysoka zawartość chromu, klasyfikuje tą stal w kategorii nierdzewnych. Proces hartowania przebiega przez podgrzanie klingi do 1000 stopni Celsjusza a następnie ochłodzeniu do -80. W ten sposób uzyskuje się twardość na poziomie 56-58 Hrc. To stal odpowiednia zarówno dla nowicjuszy jaki i profesjonalistów.


Skład stali:


Węgiel: 0.75 1.05
Chrom: 17.30
Molibden: 1.12
Wolfram: 0.14
Wanad: 0.14
Nikiel: 0.18
Mangan: 0.40
Krzem: 0.48
Miedź: 0.0235
Fosfor: 0.026-0.040
Siarka: 0.004 0.035


Takie proporcje pierwiastków gwarantują łatwość w dbaniu o nóż, zarówno jeżeli chodzi o ochronę przed patyną czy rdzewieniem ale i ostrzenie przebiega dość łatwo, i można wykorzystywać do tego ostrzałki kółkowe, bez konieczności inwestowania w kamienie konieczne przy stalach hartowanych do wyższych wartości.

Konserwacja

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są łatwiejsze w pielęgnacji w porównaniu do noży ze stali rdzewnej (węglowej). W składzie chemicznym, oprócz żelaza i węgla, występują również inne pierwiastki (Chrom i Wanad), które są bardziej odporne na korozję i ścieranie. Należy jednak pamiętać, że żaden nóż nie jest w 100% nierdzewny, dlatego nie należy zupełnie ich zaniedbywać.


Po skończonej czynności należy je umyć, a następnie wytrzeć do sucha. Przechowując noże ze stali nierdzewnej w bloku, należy pamiętać, aby wcześniej dokładnie je wysuszyć, ponieważ zamknięta konstrukcja bloku nie służy dobrej wentylacji noży. W najgorszym wypadku doprowadzi to do pojawienia się rdzy na ostrzu.


Długo nieużywane noże kuchenne możemy nasmarować olejkiem kameliowym, dzięki czemu nasz nóż będzie zawsze w dobrej kondycji.


Niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Środki chemiczne używane w zmywarkach mogą doprowadzić do przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeść bądź samą klingę. Wysoka temperatura może doprowadzić do rozhartowanie krawędzi tnącej, dlatego nie należy mieszkać gotujących się wyrobów kuchennych.
ID: 837904421

Skontaktuj się

User avatar

HEBITO

Na OLX od czerwiec 2017

Ostatnio online wczoraj o 22:02

xxx xxx xxx

Dodane 16 maja 2024

Szczypce do makaronu 23cm | Global Gs-67

Tylko przedmiot

139 zł

Cena z Przesyłką OLX

Safety Badge
Sklep HEBITO

Użytkownik

Lokalizacja

O firmie

Darmowa aplikacja na Twój telefon