Prywatne
Stan: Nowe
Opis
Jeżeli przejadły Ci się dania z grilla to mam dla alternatywę w postaci TANDOORa, smak potraw oraz wygodę przyrządzania docenisz już za pierwszym razem !
Czym jest tandoor ?
Tłumacząc wprost jest to przenośny ogrodowy ozdobny piec do pieczenia i gotowania o kulistym lub podobnym do dzbana wyglądzie. Pochodzi z południowej Azji głównie Indii ale też ma swoją tradycje w Armenii i Gruzji. Wykonany jest z ogniotrwałej gliny, która może wytrzymać wysokie temperatury.
Obsługa tandoora jest bardzo łatwa i przyjemna, rozpalasz w nim drewno (wystarcza 3-4 polana aby upiec kilka kg mięsa), czekasz ok 40min aż osiągnie temperaturę pracy (~400 stopni), wkładasz marynowane mięso i warzywa, czekasz od kilkunastu do kilkudziesięciu minut i gotowe. Przy tandorze nie musisz tak jak przy grillu stać i przekładać mięsa aby się nie spaliło, w tandoorze wkładasz mięso i możesz zająć się w tym czasie gośćmi. Przygotowane w nim potrawy dzięki wysokiej temperaturze i krótkiemu czasowi pieczenia są chrupiące na zewnątrz i soczyste w środku.
Przyrządzisz w nim,
- za pomocą haka - mięso w kawałku ~2kg (szynka, boczek, karkówka, golonka, kurczak, indyk, udziec jagnięcy, wołowina)
Czas pieczenia ok 40‐60min
- za pomocą szpad- szaszłyki warzywno-mięsne
Czas pieczenia ok 15min
- za pomocą jodełki upieczesz mięso, kawałki kurczaka, warzywa, owoce morza oraz ziemniaki
Czas pieczenia ok 30-60min
- za pomocą piętrowego rusztu przygotujesz mięso w plastrach, owoce morza a nawet upieczesz w nim pizze
Czas pieczenia 10-30min
- za pomocą uchwytu do ryb przyrządzisz rybę
Czas pieczenia 10-15min
- za pomocą woka przygotujesz dania kuchni azjatyckiej
W cenie otrzymujesz: tandoor, żeliwny ruszt, 8 bagnetów na szaszłyki, pogrzebacz i szufelkę.
Pozostałe akcesoria jako opcje dodatkowe (hak, jodełka, trzy-poziomowy ruszt, kamień do pieczenia pizzy, uchwyt do pieczenia ryby, kuta podstawa)
Jeżeli lubisz spotkania ze znajomymi i gotowanie na świeżym powietrzu to tandoor jest właśnie dla Ciebie. Starasz się być eko, nie gotuj na prądzie i gazie ugotuj w piecu opalanym drewnem, wystarczą 3-4 polana drewna.
Informacje techniczne:
Wysokość z pokrywą 76cm
Wysokość bez pokrywy 57cm
Średnica otworu 24cm
Średnica max wewnątrz 49cm
Grubość ścianki 5cm
Waga 85kg
Zapraszam do kontaktu.
Możliwa wysyłka kurierem lub dowiozę w okolicach Białegostoku.
Czym jest tandoor ?
Tłumacząc wprost jest to przenośny ogrodowy ozdobny piec do pieczenia i gotowania o kulistym lub podobnym do dzbana wyglądzie. Pochodzi z południowej Azji głównie Indii ale też ma swoją tradycje w Armenii i Gruzji. Wykonany jest z ogniotrwałej gliny, która może wytrzymać wysokie temperatury.
Obsługa tandoora jest bardzo łatwa i przyjemna, rozpalasz w nim drewno (wystarcza 3-4 polana aby upiec kilka kg mięsa), czekasz ok 40min aż osiągnie temperaturę pracy (~400 stopni), wkładasz marynowane mięso i warzywa, czekasz od kilkunastu do kilkudziesięciu minut i gotowe. Przy tandorze nie musisz tak jak przy grillu stać i przekładać mięsa aby się nie spaliło, w tandoorze wkładasz mięso i możesz zająć się w tym czasie gośćmi. Przygotowane w nim potrawy dzięki wysokiej temperaturze i krótkiemu czasowi pieczenia są chrupiące na zewnątrz i soczyste w środku.
Przyrządzisz w nim,
- za pomocą haka - mięso w kawałku ~2kg (szynka, boczek, karkówka, golonka, kurczak, indyk, udziec jagnięcy, wołowina)
Czas pieczenia ok 40‐60min
- za pomocą szpad- szaszłyki warzywno-mięsne
Czas pieczenia ok 15min
- za pomocą jodełki upieczesz mięso, kawałki kurczaka, warzywa, owoce morza oraz ziemniaki
Czas pieczenia ok 30-60min
- za pomocą piętrowego rusztu przygotujesz mięso w plastrach, owoce morza a nawet upieczesz w nim pizze
Czas pieczenia 10-30min
- za pomocą uchwytu do ryb przyrządzisz rybę
Czas pieczenia 10-15min
- za pomocą woka przygotujesz dania kuchni azjatyckiej
W cenie otrzymujesz: tandoor, żeliwny ruszt, 8 bagnetów na szaszłyki, pogrzebacz i szufelkę.
Pozostałe akcesoria jako opcje dodatkowe (hak, jodełka, trzy-poziomowy ruszt, kamień do pieczenia pizzy, uchwyt do pieczenia ryby, kuta podstawa)
Jeżeli lubisz spotkania ze znajomymi i gotowanie na świeżym powietrzu to tandoor jest właśnie dla Ciebie. Starasz się być eko, nie gotuj na prądzie i gazie ugotuj w piecu opalanym drewnem, wystarczą 3-4 polana drewna.
Informacje techniczne:
Wysokość z pokrywą 76cm
Wysokość bez pokrywy 57cm
Średnica otworu 24cm
Średnica max wewnątrz 49cm
Grubość ścianki 5cm
Waga 85kg
Zapraszam do kontaktu.
Możliwa wysyłka kurierem lub dowiozę w okolicach Białegostoku.
ID: 765857008
Dodane 30 kwietnia 2024
Tandyr Tandoor lepszy niż grill - duży model Hunter zobacz
1 300 zł
Użytkownik
Lokalizacja