Prywatne
Opis
serwatka paszowa koncentrat w proszku
doskonały datek do pasz
znakomicie poprawia wydajność skraca okres chowu i daje oszczędność na paszy
która dzięki mikroorganizmom kwasu mlekowego jest przerabiana w układzie pokarmowym i wchłonięta przez organizmy zwierząt
op 25 kg 250 zł
szybka wysyłka kurierem za pobraniem na cały kraj
7 3 7 4 5 4 1 5 4
serwatka jest produktem naturalnym, więc jak najbardziej bezpiecznym.
Suszona serwatka może być bezpośrednio zastosowana w produkcji mieszanek i koncentratów paszowych.Skład aminokwasowy białka serwatki jest bardzo korzystny z punktu widzenia potrzeb zwierząt. Białko serwatki zawiera więcej lizyny i innych aminokwasów egzogennych niż białko poekstrakcyjnej śruty sojowej i jest lepszej jakości niż kazeina.Serwatka zawiera również wiele składników biologicznie czynnych, a preparaty uzyskiwane z serwatki są cennym składnikiem mieszanek paszowych
W ostatnim okresie szczególną uwagę zwraca się na tzw. funkcjonalne białka mleka, do których należy m.in. laktoferyna (glikoproteina zawarta we frakcji białek serwatkowych). Wykazuje ona działanie przeciwbakteryjne przez immunomodulację, stymulację wzrostu bakterii Lactobacillus i poprawę wchłaniania żelaza. Działa również regenerująco na nabłonek jelitowy. Wang i in. (2008) wykazali, że dodatek do mieszanek czystej laktoferyny wpłynął korzystnie na tempo wzrostu oraz zmniejszył częstotliwość występowania biegunek .Suszona serwatka jest również źródłem wielu składników mineralnych, zarówno makro (Ca) jak i mikroelementów, a strawność fosforu wynosi 95 proc. Suszona serwatka jest bogata w witaminę B12, ryboflawinę i kwas pantotenowy, Serwatka posiada właściwości antyoksydacyjne. Ma działanie przeciwgrzybiczne, przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne i przeciwzapalne. Ponadto wywiera pozytywny wpływ na układ nerwowy i wiąże żelazo. Zawarta w niej β-laktotensyna wykazuje aktywność hipocholesterolemiczną i antystresową.
doskonały datek do pasz
znakomicie poprawia wydajność skraca okres chowu i daje oszczędność na paszy
która dzięki mikroorganizmom kwasu mlekowego jest przerabiana w układzie pokarmowym i wchłonięta przez organizmy zwierząt
op 25 kg 250 zł
szybka wysyłka kurierem za pobraniem na cały kraj
7 3 7 4 5 4 1 5 4
serwatka jest produktem naturalnym, więc jak najbardziej bezpiecznym.
Suszona serwatka może być bezpośrednio zastosowana w produkcji mieszanek i koncentratów paszowych.Skład aminokwasowy białka serwatki jest bardzo korzystny z punktu widzenia potrzeb zwierząt. Białko serwatki zawiera więcej lizyny i innych aminokwasów egzogennych niż białko poekstrakcyjnej śruty sojowej i jest lepszej jakości niż kazeina.Serwatka zawiera również wiele składników biologicznie czynnych, a preparaty uzyskiwane z serwatki są cennym składnikiem mieszanek paszowych
W ostatnim okresie szczególną uwagę zwraca się na tzw. funkcjonalne białka mleka, do których należy m.in. laktoferyna (glikoproteina zawarta we frakcji białek serwatkowych). Wykazuje ona działanie przeciwbakteryjne przez immunomodulację, stymulację wzrostu bakterii Lactobacillus i poprawę wchłaniania żelaza. Działa również regenerująco na nabłonek jelitowy. Wang i in. (2008) wykazali, że dodatek do mieszanek czystej laktoferyny wpłynął korzystnie na tempo wzrostu oraz zmniejszył częstotliwość występowania biegunek .Suszona serwatka jest również źródłem wielu składników mineralnych, zarówno makro (Ca) jak i mikroelementów, a strawność fosforu wynosi 95 proc. Suszona serwatka jest bogata w witaminę B12, ryboflawinę i kwas pantotenowy, Serwatka posiada właściwości antyoksydacyjne. Ma działanie przeciwgrzybiczne, przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne i przeciwzapalne. Ponadto wywiera pozytywny wpływ na układ nerwowy i wiąże żelazo. Zawarta w niej β-laktotensyna wykazuje aktywność hipocholesterolemiczną i antystresową.
ID: 687378007
xxx xxx xxx
Dodane 03 maja 2024
trzoda warchlaki maciory serwatka koncentrat
250 zł
do negocjacji
Lokalizacja