Prywatne
Opis
Od ponad 18 lat prowadzimy działalność gastronomiczną, gdzie na pierwszym miejscu stawiamy na jakoś naszych potraw.
Z każdym dniem staję się bardziej świadoma, jak ważne dla mnie jest spożywanie zdrowego jedzenia, dzięki czemu bronię swój organizm przed zanieczyszczaniem przetworzonym i produkowanym fabrycznie jedzeniem.
Zauważyłam, że coraz więcej z nas w sposób przemyślany robi zakupy: czyta etykiety, analizuje skład produktów, unika konserwantów i barwników w żywności, dba o sylwetkę, dobre samopoczucie i odporność.
Od dawna byłam wielkim smakoszem mielonki z pajdą świeżego chleba oraz pomidorem. Jednak dogłębna analiza etykiet zamieszczanych na opakowaniach produktów spowodowała, że musiałam zrezygnować z ich kupna.
Jednak smak i zapach ciągle kołatały mi się w głowie.
Zdecydowałam się na własną, zdrową produkcję tuszonki – mięska w słoiku z pyszną galaretką bez chemii, konserwantów i innych ulepszaczy smaków.
Swoje wyroby poddaję procesowi tyndalizacji – 3 dni gotowania. Pierwszy dzień 3 godz. , drugi dzień 2godz., trzeci dzień 1 godz. Proces tyndalizacji ma celu zabicie wszystkich drobnoustrojów, zarówno w formie wegetatywnej, jak i w formie przetrwalnikowej.
Cały proces jest bardzo pracochłonny i kosztowny ale daje gwarancję, że tuszonka w odpowiednich warunkach może przetrwać 20-30lat bez konserwantów. Popytaj dziadków jak kiedyś robili i przechowywali mięso w słoikach.
Pamiętaj, przechowujemy w chłodnym, zacienionym miejscu (piwnica, ziemianka, inne)
W skład tuszonki wchodzi :
- 100% mięsa wieprzowego plus przyprawy/
Waga: 430g mięsa w słoiku (plus minus 10g)
Wysoko wartościowy słoik z tuszonką to wspaniały element wakacyjnego menu.
Masz wybór – kupujesz produkt bez konserwantów, albo decydujesz się na produkt ze sklepu, gdzie skład w przybliżeniu wygląda tak:
„mięso wieprzowe, woda, sól, cukier, przyprawy, warzywa suszone, w zmiennych porcjach (marchew, cebula, liście selera natka, pietruszka, pomidory, pasternak), wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5-tybonukleotydy disodowe, substancja zagęszczająca: przetworzone wodorosty morskie z gatunku Eucheuma, stabilizatory: hydrolizat białka, polifosforany, ekstrakt drożdżowy, karmel amoniakalny, barwnik karmel, aromat, dwutlenek siarki i siarczany, gorczyca”
Produkt ze składem wymienionym wyżej możesz kupić taniej. Nie musisz trzymać w chłodnym miejscu. Z takim składem nic go nie zniszczy ;)
Więc zachęcam do zakupu moje tuszonki bez konserwantów.
Gwarantuję powrót smakowy z dzieciństwa.
Możliwy odbiór osobisty w Mościskach (Bielany Warszawa)
Zapraszamy
Z każdym dniem staję się bardziej świadoma, jak ważne dla mnie jest spożywanie zdrowego jedzenia, dzięki czemu bronię swój organizm przed zanieczyszczaniem przetworzonym i produkowanym fabrycznie jedzeniem.
Zauważyłam, że coraz więcej z nas w sposób przemyślany robi zakupy: czyta etykiety, analizuje skład produktów, unika konserwantów i barwników w żywności, dba o sylwetkę, dobre samopoczucie i odporność.
Od dawna byłam wielkim smakoszem mielonki z pajdą świeżego chleba oraz pomidorem. Jednak dogłębna analiza etykiet zamieszczanych na opakowaniach produktów spowodowała, że musiałam zrezygnować z ich kupna.
Jednak smak i zapach ciągle kołatały mi się w głowie.
Zdecydowałam się na własną, zdrową produkcję tuszonki – mięska w słoiku z pyszną galaretką bez chemii, konserwantów i innych ulepszaczy smaków.
Swoje wyroby poddaję procesowi tyndalizacji – 3 dni gotowania. Pierwszy dzień 3 godz. , drugi dzień 2godz., trzeci dzień 1 godz. Proces tyndalizacji ma celu zabicie wszystkich drobnoustrojów, zarówno w formie wegetatywnej, jak i w formie przetrwalnikowej.
Cały proces jest bardzo pracochłonny i kosztowny ale daje gwarancję, że tuszonka w odpowiednich warunkach może przetrwać 20-30lat bez konserwantów. Popytaj dziadków jak kiedyś robili i przechowywali mięso w słoikach.
Pamiętaj, przechowujemy w chłodnym, zacienionym miejscu (piwnica, ziemianka, inne)
W skład tuszonki wchodzi :
- 100% mięsa wieprzowego plus przyprawy/
Waga: 430g mięsa w słoiku (plus minus 10g)
Wysoko wartościowy słoik z tuszonką to wspaniały element wakacyjnego menu.
Masz wybór – kupujesz produkt bez konserwantów, albo decydujesz się na produkt ze sklepu, gdzie skład w przybliżeniu wygląda tak:
„mięso wieprzowe, woda, sól, cukier, przyprawy, warzywa suszone, w zmiennych porcjach (marchew, cebula, liście selera natka, pietruszka, pomidory, pasternak), wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5-tybonukleotydy disodowe, substancja zagęszczająca: przetworzone wodorosty morskie z gatunku Eucheuma, stabilizatory: hydrolizat białka, polifosforany, ekstrakt drożdżowy, karmel amoniakalny, barwnik karmel, aromat, dwutlenek siarki i siarczany, gorczyca”
Produkt ze składem wymienionym wyżej możesz kupić taniej. Nie musisz trzymać w chłodnym miejscu. Z takim składem nic go nie zniszczy ;)
Więc zachęcam do zakupu moje tuszonki bez konserwantów.
Gwarantuję powrót smakowy z dzieciństwa.
Możliwy odbiór osobisty w Mościskach (Bielany Warszawa)
Zapraszamy
ID: 862253661
xxx xxx xxx
Dodane 01 maja 2024
Tuszonka, mięso w słoiku
27 zł
Lokalizacja