Prywatne
Opis
Początki produkcji twarogu śmietankowego w Spółdzielni Mleczarskiej Udziałowców w Strzałkowie przypadają na lata 90. XX wieku. Twaróg śmietankowy produkowany jest z wysokiej jakość surowca, który jest zgodny z wymaganiami stawianymi przez UE. Mleko surowe do produkcji twarogu śmietankowego jest pasteryzowane w wysokiej temperaturze. Długi czas koagulacji i staranna obróbka skrzepu sprawiają, że otrzymujemy twaróg śmietankowy o szczególnych walorach smakowych i zapachowych, o wyjątkowo mazistej, jednolitej strukturze i konsystencji. W skład twarogu śmietankowego wchodzą: mleko pasteryzowane, bakteryjna kultura starterowa (bakterie fermentacji mlekowej), podpuszczka.Brak jakichkolwiek dodatków w postaci stabilizatorów, oleju, konserwantów itp. sprawia, że twaróg śmietankowy z SMU Strzałkowo jest produktem całkowicie naturalnym. Opakowanie: zawijak ok. 0,35 kg, opakowanie zbiorcze 10 kg. Oznaczenia: Poznaj Dobrą Żywność, Dziedzictwo Kulinarne Wielkopolska.Cena w ogłoszeniu dotyczy 1 kg.
ID: 507966014
xxx xxx xxx
Dodane 10 kwietnia 2024
Twaróg śmietankowy Strzałkowo
27 zł
Użytkownik
Lokalizacja