Firmowe
Stan: Nowe
Opis
Vinistart Zestaw startowy do fermentacji wszystkich rodzajów wina - 34g - 25-50 L
Vinistart to innowacyjny produkt stworzony z połączenia wyselekcjonowanych drożdży winiarskich, odpowiednio dobranych składników odżywczych, minerałów i witamin. Ten preparat jest szczególnie polecany do produkcji wina z różnych owoców i składników, takich jak agrest, gruszki, morele, truskawki, owoce ziarnkowe, głóg, jabłka, dzika róża, winogrona białe i czarne, rabarbar, rodzynki, czereśnie, wiśnie, maliny, śliwki renklod, węgielki, jeżyny, porzeczki czarne, białe i czerwone, czarne jagody, czarny bez i tarnina.
Vinistart gwarantuje szybką i skuteczną fermentację w szerokim zakresie temperatur oraz nadaje winu wspaniały bukiet i wyjątkowy smak. To efekt starannie dobranych składników, które obejmują wyselekcjonowane drożdże, minerały dostarczające cennego azotu i fosforu dla drożdży winiarskich oraz witaminy, które aktywują proces fermentacji i pozytywnie wpływają na smak i aromat wina.
Najważniejsze cechy Vinistart:
- Opakowanie zawiera 34 g preparatu, wystarczającego na produkcję wina w ilości od 25 do 50 litrów.
- Produkt jest odpowiedni do win o zawartości alkoholu do 17%.
- Temperatura fermentacji może mieć miejsce w zakresie od 15°C do 30°C.
Sposób użycia:
Zawartość torebki rozpuść w 100 ml moszczu, a następnie wlej do pojemnika fermentacyjnego i wymieszaj.
Składniki:
drożdże winiarskie Saccharomyces cerevisiae, wodorofosforan (V) diamonu, witamina B1 (chlorowodorek tiaminy), emulgator: monostearynian sorbitolu.
Uwaga! Opakowanie wykorzystaj w całości do jednego nastawu.
Zapraszamy do naszego sklepu SuperButelki.pl
Vinistart to innowacyjny produkt stworzony z połączenia wyselekcjonowanych drożdży winiarskich, odpowiednio dobranych składników odżywczych, minerałów i witamin. Ten preparat jest szczególnie polecany do produkcji wina z różnych owoców i składników, takich jak agrest, gruszki, morele, truskawki, owoce ziarnkowe, głóg, jabłka, dzika róża, winogrona białe i czarne, rabarbar, rodzynki, czereśnie, wiśnie, maliny, śliwki renklod, węgielki, jeżyny, porzeczki czarne, białe i czerwone, czarne jagody, czarny bez i tarnina.
Vinistart gwarantuje szybką i skuteczną fermentację w szerokim zakresie temperatur oraz nadaje winu wspaniały bukiet i wyjątkowy smak. To efekt starannie dobranych składników, które obejmują wyselekcjonowane drożdże, minerały dostarczające cennego azotu i fosforu dla drożdży winiarskich oraz witaminy, które aktywują proces fermentacji i pozytywnie wpływają na smak i aromat wina.
Najważniejsze cechy Vinistart:
- Opakowanie zawiera 34 g preparatu, wystarczającego na produkcję wina w ilości od 25 do 50 litrów.
- Produkt jest odpowiedni do win o zawartości alkoholu do 17%.
- Temperatura fermentacji może mieć miejsce w zakresie od 15°C do 30°C.
Sposób użycia:
Zawartość torebki rozpuść w 100 ml moszczu, a następnie wlej do pojemnika fermentacyjnego i wymieszaj.
Składniki:
drożdże winiarskie Saccharomyces cerevisiae, wodorofosforan (V) diamonu, witamina B1 (chlorowodorek tiaminy), emulgator: monostearynian sorbitolu.
Uwaga! Opakowanie wykorzystaj w całości do jednego nastawu.
Zapraszamy do naszego sklepu SuperButelki.pl
ID: 914546153
xxx xxx xxx