Firmowe
Opis
Oferujemy: Zrębki wędzarnicze CZEREŚNIA KL-02/60L GRILLPAL
Kod: 1157
Rodzaj: 100% zrębek z drewna czereśni.
Kraj pochodzenia: Polska.
Zrębki wędzarnicze czereśniowe wytwarzają subtelny dym o owocowym, lekko gorzkim smaku, ale przyjemnym i interesującym zapachu. Mięso uwędzone takim dymem uzyskuje barwę czerwonego wina o owocowej nucie zapachowej.
Zrębki mogą być wykorzystywane podczas wędzenia i grillowania:
- ryb,
- mięsa drobiowego,
- czerwonego mięsa,
- serów.
Doskonale nadają się do wędzarni tradycyjnych z paleniskiem oraz do wędzarni elektrycznych z dymogeneratorem takich producentów jak np. Borniak lub Dymbox.
Wędzenie: 15 – 45 ml zrębek na 1 kg mięsa. W zależności od rodzaju wędzarni należy umieścić zrębki na specjalnej tacy lub rozłożyć wokół żarzącego się paleniska (nie umieszczać bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ ulegną spaleniu).
Grillowanie: rozsypać warstwę zrębek o grubości 2 cm wkoło żarzącego się brykietu lub węgla drzewnego (nie umieszczać bezpośrednio na palenisku, ponieważ ulegną spaleniu). Grill przykryć. Czas grillowania w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa to 10 - 30 minut.
Charakterystyka zrębek wędzarniczych:- zrębki klasy 02, czyli frakcji o grubości 1 – 3 mm,
- wilgotność 10% (+/- 2%),
- czyste i dobrze odpylone,
- dokładnie przesortowane,
- wolne od pleśni i grzybów,
- opakowanie 60 litrowe powinno wystarczyć na około 240 godzin wędzenia.
Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Do każdego zamówienia dodajemy książkę gratis.
Na palecie mieszczą się 33 worki zrębek, które możemy pomieszać rodzajami.
Okres oczekiwania na towar w skrajnych przypadkach do 5 dni.
Przesyłka kurierska:
- koszt dostawy 12,99 zł
- koszt dostawy (pobranie) 19,99 zł
Koszt dostawy dwóch worów zrębek jedną przesyłką jest taki sam.
Zakup wielopozycyjny towarów różnych oraz w ilościach hurtowych jest ustalany indywidualnie.
Przed dokonaniem zakupów prosimy o kontakt telefoniczny w celu potwierdzenia zamówienia, dostępności produktu oraz terminu dostawy.
Dziękujemy.
Dane Techniczne:
- Marka: Grillpal
- Rodzaj drewna: Czereśnia
- Granulacja: Klasa 02 (1-3mm)
- Pojemność (L): 60
- Wilgotność (): 10
- Waga (kg): 15.3
- Głębokość (cm): 20
- Szerokość (cm): 42
- Wysokość (cm): 79
- Zastosowanie: Zrębki mogą być wykorzystywane podczas wędzenia i grillowania ryb, drobiu, czerwonego mięsa i serów. Świetnie nadają się do wędzarni tradycyjnych z paleniskiem oraz do wędzarni elektrycznych z dymogeneratorem np.: Borniak, Dymbox.
Wędzenie: 15 – 45 ml zrębek na 1 kg mięsa. W zależności od rodzaju wędzarni umieścić zrębki na specjalnej tacy lub rozłożyć wokół żarzącego się paleniska – nie umieszczać bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ ulegną spaleniu.
Grillowanie: rozsypać warstwę grubości 2 cm wkoło żarzącego się brykietu/węgla drzewnego – nie umieszczać bezpośrednio na palenisku, ponieważ ulegną spaleniu. Grill przykryć. Czas grillowania: od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).
Kod: 1157
Rodzaj: 100% zrębek z drewna czereśni.
Kraj pochodzenia: Polska.
Zrębki wędzarnicze czereśniowe wytwarzają subtelny dym o owocowym, lekko gorzkim smaku, ale przyjemnym i interesującym zapachu. Mięso uwędzone takim dymem uzyskuje barwę czerwonego wina o owocowej nucie zapachowej.
Zrębki mogą być wykorzystywane podczas wędzenia i grillowania:
- ryb,
- mięsa drobiowego,
- czerwonego mięsa,
- serów.
Doskonale nadają się do wędzarni tradycyjnych z paleniskiem oraz do wędzarni elektrycznych z dymogeneratorem takich producentów jak np. Borniak lub Dymbox.
Wędzenie: 15 – 45 ml zrębek na 1 kg mięsa. W zależności od rodzaju wędzarni należy umieścić zrębki na specjalnej tacy lub rozłożyć wokół żarzącego się paleniska (nie umieszczać bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ ulegną spaleniu).
Grillowanie: rozsypać warstwę zrębek o grubości 2 cm wkoło żarzącego się brykietu lub węgla drzewnego (nie umieszczać bezpośrednio na palenisku, ponieważ ulegną spaleniu). Grill przykryć. Czas grillowania w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa to 10 - 30 minut.
Charakterystyka zrębek wędzarniczych:- zrębki klasy 02, czyli frakcji o grubości 1 – 3 mm,
- wilgotność 10% (+/- 2%),
- czyste i dobrze odpylone,
- dokładnie przesortowane,
- wolne od pleśni i grzybów,
- opakowanie 60 litrowe powinno wystarczyć na około 240 godzin wędzenia.
Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Do każdego zamówienia dodajemy książkę gratis.
Na palecie mieszczą się 33 worki zrębek, które możemy pomieszać rodzajami.
Okres oczekiwania na towar w skrajnych przypadkach do 5 dni.
Przesyłka kurierska:
- koszt dostawy 12,99 zł
- koszt dostawy (pobranie) 19,99 zł
Koszt dostawy dwóch worów zrębek jedną przesyłką jest taki sam.
Zakup wielopozycyjny towarów różnych oraz w ilościach hurtowych jest ustalany indywidualnie.
Przed dokonaniem zakupów prosimy o kontakt telefoniczny w celu potwierdzenia zamówienia, dostępności produktu oraz terminu dostawy.
Dziękujemy.
Dane Techniczne:
- Marka: Grillpal
- Rodzaj drewna: Czereśnia
- Granulacja: Klasa 02 (1-3mm)
- Pojemność (L): 60
- Wilgotność (): 10
- Waga (kg): 15.3
- Głębokość (cm): 20
- Szerokość (cm): 42
- Wysokość (cm): 79
- Zastosowanie: Zrębki mogą być wykorzystywane podczas wędzenia i grillowania ryb, drobiu, czerwonego mięsa i serów. Świetnie nadają się do wędzarni tradycyjnych z paleniskiem oraz do wędzarni elektrycznych z dymogeneratorem np.: Borniak, Dymbox.
Wędzenie: 15 – 45 ml zrębek na 1 kg mięsa. W zależności od rodzaju wędzarni umieścić zrębki na specjalnej tacy lub rozłożyć wokół żarzącego się paleniska – nie umieszczać bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ ulegną spaleniu.
Grillowanie: rozsypać warstwę grubości 2 cm wkoło żarzącego się brykietu/węgla drzewnego – nie umieszczać bezpośrednio na palenisku, ponieważ ulegną spaleniu. Grill przykryć. Czas grillowania: od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).
ID: 817097984
Skontaktuj się
xxx xxx xxx