Firmowe
Stan: Nowe
Opis
Oferujemy: Zrębki wędzarnicze CZEREŚNIA KL-04/2L GRILLPAL
Kod: 4612-2
Zrębki czereśni wytwarzają dym o owocowym, lekko gorzkim smaku, ale przyjemnym zapachu. Produkty uwędzone dymem ze zrębek czereśni uzyskują barwę czerwonego wina o owocowej nucie zapachowej.
Charakterystyka zrębek do wędzenia:
zrębki klasy 04, czyli frakcji o grubości 3 – 5 mm,
dokładnie przesortowane,
wolne od pleśni i grzybów,
czyste i dobrze odpylone,
wygodne opakowanie zawiera 2 litry zrębek, co powinno wystarczyć na około 8 godzin wędzenia.
Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zastosowanie: Zrębki mają zastosowanie podczas wędzenia i grillowania ryb, drobiu i czerwonego mięsa. Świetnie nadają się do wędzarni tradycyjnych z paleniskiem oraz do wędzarni elektrycznych z dymogeneratorem m.in. Grillpal, Borniak czy dymboxowych.
Wędzenie: 15 – 45 ml zrębek na 1 kg mięsa. W zależności od rodzaju wędzarni umieścić zrębki na specjalnej tacy lub rozłożyć wokół żarzącego się paleniska – nie umieszczać bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ ulegną spaleniu.
Grillowanie: rozsypać warstwę grubości 2 cm wkoło żarzącego się brykietu/węgla drzewnego – nie umieszczać bezpośrednio na palenisku, ponieważ ulegną spaleniu. Grill przykryć. Czas grillowania: od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).
Przy zamówieniu większej ilości ceny ustalane są indywidualnie.
Dane Techniczne:
- Marka: Grillpal
- Rodzaj drewna: Czereśnia
- Granulacja: Klasa 04 (3-5mm)
- Pojemność (L): 2
- Wilgotność (): 10
- Waga (kg): 0.5
- Głębokość (cm): 6.5
- Szerokość (cm): 16.5
- Wysokość (cm): 24
- Zastosowanie: Zrębki mogą być wykorzystywane podczas wędzenia i grillowania ryb, drobiu, czerwonego mięsa oraz serów. Świetnie nadają się do wędzarni tradycyjnych z paleniskiem oraz do wędzarni elektrycznych z dymogeneratorem.
Kod: 4612-2
Zrębki czereśni wytwarzają dym o owocowym, lekko gorzkim smaku, ale przyjemnym zapachu. Produkty uwędzone dymem ze zrębek czereśni uzyskują barwę czerwonego wina o owocowej nucie zapachowej.
Charakterystyka zrębek do wędzenia:
zrębki klasy 04, czyli frakcji o grubości 3 – 5 mm,
dokładnie przesortowane,
wolne od pleśni i grzybów,
czyste i dobrze odpylone,
wygodne opakowanie zawiera 2 litry zrębek, co powinno wystarczyć na około 8 godzin wędzenia.
Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zastosowanie: Zrębki mają zastosowanie podczas wędzenia i grillowania ryb, drobiu i czerwonego mięsa. Świetnie nadają się do wędzarni tradycyjnych z paleniskiem oraz do wędzarni elektrycznych z dymogeneratorem m.in. Grillpal, Borniak czy dymboxowych.
Wędzenie: 15 – 45 ml zrębek na 1 kg mięsa. W zależności od rodzaju wędzarni umieścić zrębki na specjalnej tacy lub rozłożyć wokół żarzącego się paleniska – nie umieszczać bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ ulegną spaleniu.
Grillowanie: rozsypać warstwę grubości 2 cm wkoło żarzącego się brykietu/węgla drzewnego – nie umieszczać bezpośrednio na palenisku, ponieważ ulegną spaleniu. Grill przykryć. Czas grillowania: od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).
Przy zamówieniu większej ilości ceny ustalane są indywidualnie.
Dane Techniczne:
- Marka: Grillpal
- Rodzaj drewna: Czereśnia
- Granulacja: Klasa 04 (3-5mm)
- Pojemność (L): 2
- Wilgotność (): 10
- Waga (kg): 0.5
- Głębokość (cm): 6.5
- Szerokość (cm): 16.5
- Wysokość (cm): 24
- Zastosowanie: Zrębki mogą być wykorzystywane podczas wędzenia i grillowania ryb, drobiu, czerwonego mięsa oraz serów. Świetnie nadają się do wędzarni tradycyjnych z paleniskiem oraz do wędzarni elektrycznych z dymogeneratorem.
ID: 901572856
xxx xxx xxx