Firmowe
Stan: Nowe
Opis
Oferujemy: Zrębki wędzarnicze KLON KL-02/60L GRILLPAL
Kod: 1624
Rodzaj: 100% zrębek z drewna klonowego.
Kraj pochodzenia: Polska.
Charakterystyka zrębek wędzarniczych: - zrębki klasy 02, czyli frakcji o grubości 1 – 3 mm,
- wilgotność 10% (+/- 2%),
- czyste i dobrze odpylone,
- wolne od pleśni i grzybów,
- dokładnie przesortowane,
- opakowanie 60 litrowe powinno wystarczyć na około 240 godzin wędzenia.
Drewno klonowe wytwarza lekki dym, który zabarwia wędzone produkty na złocisty kolor oraz nadaje im słodkawy posmak i aromat.
Zrębki mogą być wykorzystywane podczas wędzenia i grillowania:
- drobiu,
- wieprzowiny,
- wołowiny,
- ryb.
Doskonale nadają się do wędzarni tradycyjnych z paleniskiem oraz do wędzarni elektrycznych z dymogeneratorem takich producentów jak np. Borniak lub Dymbox.
Wędzenie: 15 – 45 ml zrębek na 1 kg mięsa. W zależności od rodzaju wędzarni należy umieścić zrębki na specjalnej tacy lub rozłożyć wokół żarzącego się paleniska (nie umieszczać bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ ulegną spaleniu).
Grillowanie: rozsypać warstwę zrębek o grubości 2 cm wkoło żarzącego się brykietu lub węgla drzewnego (nie umieszczać bezpośrednio na palenisku, ponieważ ulegną spaleniu). Grill przykryć. Czas grillowania w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa to 10 - 30 minut.
Dane techniczne: - Wymiary (wys. x szer. x gł.): 79 cm x 42 cm x 20 cm,
- waga netto: ok 15,3 kg.
Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Gratis do każdego zamówienia książka o wędzeniu.
Dane Techniczne:
- Marka: Grillpal
- Rodzaj drewna: Klon
- Granulacja: Klasa 02 (1-3mm)
- Pojemność (L): 60
- Wilgotność (): 10
- Waga (kg): 15.3
- Głębokość (cm): 20
- Szerokość (cm): 42
- Wysokość (cm): 79
- Zastosowanie: Zrębki mogą być wykorzystywane podczas wędzenia i grillowania drobiu, wieprzowiny, wołowiny i ryb. Świetnie nadają się do wędzarni tradycyjnych z paleniskiem oraz do wędzarni elektrycznych z dymogeneratorem np.: Borniak, Dymbox.
Wędzenie: 15 – 45 ml zrębek na 1 kg mięsa. W zależności od rodzaju wędzarni umieścić zrębki na specjalnej tacy lub rozłożyć wokół żarzącego się paleniska – nie umieszczać bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ ulegną spaleniu.
Grillowanie: rozsypać warstwę grubości 2 cm wkoło żarzącego się brykietu/węgla drzewnego – nie umieszczać bezpośrednio na palenisku, ponieważ ulegną spaleniu. Grill przykryć. Czas grillowania: od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).
Kod: 1624
Rodzaj: 100% zrębek z drewna klonowego.
Kraj pochodzenia: Polska.
Charakterystyka zrębek wędzarniczych: - zrębki klasy 02, czyli frakcji o grubości 1 – 3 mm,
- wilgotność 10% (+/- 2%),
- czyste i dobrze odpylone,
- wolne od pleśni i grzybów,
- dokładnie przesortowane,
- opakowanie 60 litrowe powinno wystarczyć na około 240 godzin wędzenia.
Drewno klonowe wytwarza lekki dym, który zabarwia wędzone produkty na złocisty kolor oraz nadaje im słodkawy posmak i aromat.
Zrębki mogą być wykorzystywane podczas wędzenia i grillowania:
- drobiu,
- wieprzowiny,
- wołowiny,
- ryb.
Doskonale nadają się do wędzarni tradycyjnych z paleniskiem oraz do wędzarni elektrycznych z dymogeneratorem takich producentów jak np. Borniak lub Dymbox.
Wędzenie: 15 – 45 ml zrębek na 1 kg mięsa. W zależności od rodzaju wędzarni należy umieścić zrębki na specjalnej tacy lub rozłożyć wokół żarzącego się paleniska (nie umieszczać bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ ulegną spaleniu).
Grillowanie: rozsypać warstwę zrębek o grubości 2 cm wkoło żarzącego się brykietu lub węgla drzewnego (nie umieszczać bezpośrednio na palenisku, ponieważ ulegną spaleniu). Grill przykryć. Czas grillowania w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa to 10 - 30 minut.
Dane techniczne: - Wymiary (wys. x szer. x gł.): 79 cm x 42 cm x 20 cm,
- waga netto: ok 15,3 kg.
Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Gratis do każdego zamówienia książka o wędzeniu.
Dane Techniczne:
- Marka: Grillpal
- Rodzaj drewna: Klon
- Granulacja: Klasa 02 (1-3mm)
- Pojemność (L): 60
- Wilgotność (): 10
- Waga (kg): 15.3
- Głębokość (cm): 20
- Szerokość (cm): 42
- Wysokość (cm): 79
- Zastosowanie: Zrębki mogą być wykorzystywane podczas wędzenia i grillowania drobiu, wieprzowiny, wołowiny i ryb. Świetnie nadają się do wędzarni tradycyjnych z paleniskiem oraz do wędzarni elektrycznych z dymogeneratorem np.: Borniak, Dymbox.
Wędzenie: 15 – 45 ml zrębek na 1 kg mięsa. W zależności od rodzaju wędzarni umieścić zrębki na specjalnej tacy lub rozłożyć wokół żarzącego się paleniska – nie umieszczać bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ ulegną spaleniu.
Grillowanie: rozsypać warstwę grubości 2 cm wkoło żarzącego się brykietu/węgla drzewnego – nie umieszczać bezpośrednio na palenisku, ponieważ ulegną spaleniu. Grill przykryć. Czas grillowania: od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).
ID: 895473498
xxx xxx xxx