Firmowe
Stan: Nowe
Opis
Azot (N) całkowity
8% m/m
Azot (N) azotanowy
7% m/m
Azot (N) amonowy
1% m/m
Pięciotlenek fosforu (P2O5) całkowity
7% m/m
Pięciotlenek fosforu (P2O5) rozpuszczalny w wodzie
7% m/m
Pięciotlenek fosforu (P2O5) rozpuszczalny w obojętnym roztworze cytrynianu amonu
7% m/m
Tlenek potasu (K2O) rozpuszczalny w wodzie
40% m/m
Tlenek magnezu (MgO) rozpuszczalny w wodzie
2% m/m
Bor (B), w postaci kwasu borowego, rozpuszczalny w wodzie
0,01% m/m
Żelazo (Fe), schelatowane przez EDTA, rozpuszczalne w wodzie
0,02% m/m
Mangan (Mn), w postaci siarczanu, rozpuszczalny w wodzie
0,01% m/m
Molibden (Mo), w postaci soli sodowej, rozpuszczalny w wodzie
0,001% m/m
Cynk (Zn), w postaci siarczanu, rozpuszczalny w wodzie
0,002% m/m
Zakres pH gwarantujący dobrą stabilność nawozu zawiera się w przedziale pomiędzy 4 a 7,3.
Dawkowanie
UPRAWY
DAWKOWANIE
Dolistne
TERMIN STOSOWANIA
I ZALECENIA
ZBOŻA
3-4 kg/ha
Faza kłoszenia.
RZEPAK
4-5 kg/ha
Zawiązywanie łuszczyn.
KUKURYDZA
3,5-4,5 kg/ha
Rozwój źdźbła.
BURAKI
3,5-4,5 kg/ha
Ok. 6-8 tygodni przed zbiorem – wykonać 2 zabiegi.
ZIEMNIAKI
3,5-4,5 kg/ha
Tworzenie bulw – wykonać 2 zabiegi.
CEBULA, POR, CZOSNEK
3,5-4,5 kg/ha
3-4 tygodnie przed zbiorem – wykonać 2 zabiegi.
MARCHEW, PIETRUSZKA, SELER
3,5-4,5 kg/ha
2-3 zabiegi w okresie wzrostu korzenia.
KAPUSTY, KALAFIOR, BROKUŁ
3,5-4,5 kg/ha
Tworzenie główek lub róż – 2 zabiegi co 7-14 dni.
POMIDOR, PAPRYKA
3,5-4,5 kg/ha
2-3 zabiegi co 7-10 dni od początku dojrzewania owoców.
OGÓREK, DYNIOWATE
2,5-3,5 kg/ha
W okresie tworzenia plonu 2-3 zabiegi, co 7-14 dni.
MOTYLKOWE
2-4 kg/ha
Od początku tworzenia strąków 1-2 zabiegi.
TRUSKAWKA, MALINA
3,5-4,5 kg/ha
Od początku dojrzewania owoców 2-3 zabiegi, co 7-10 dni.
JABŁOŃ, GRUSZA
3,5-4,5 kg/ha
W fazie dojrzewania owoców.
CZEREŚNIA, WIŚNIA, ŚLIWA
3,5-4,5 kg/ha
8% m/m
Azot (N) azotanowy
7% m/m
Azot (N) amonowy
1% m/m
Pięciotlenek fosforu (P2O5) całkowity
7% m/m
Pięciotlenek fosforu (P2O5) rozpuszczalny w wodzie
7% m/m
Pięciotlenek fosforu (P2O5) rozpuszczalny w obojętnym roztworze cytrynianu amonu
7% m/m
Tlenek potasu (K2O) rozpuszczalny w wodzie
40% m/m
Tlenek magnezu (MgO) rozpuszczalny w wodzie
2% m/m
Bor (B), w postaci kwasu borowego, rozpuszczalny w wodzie
0,01% m/m
Żelazo (Fe), schelatowane przez EDTA, rozpuszczalne w wodzie
0,02% m/m
Mangan (Mn), w postaci siarczanu, rozpuszczalny w wodzie
0,01% m/m
Molibden (Mo), w postaci soli sodowej, rozpuszczalny w wodzie
0,001% m/m
Cynk (Zn), w postaci siarczanu, rozpuszczalny w wodzie
0,002% m/m
Zakres pH gwarantujący dobrą stabilność nawozu zawiera się w przedziale pomiędzy 4 a 7,3.
Dawkowanie
UPRAWY
DAWKOWANIE
Dolistne
TERMIN STOSOWANIA
I ZALECENIA
ZBOŻA
3-4 kg/ha
Faza kłoszenia.
RZEPAK
4-5 kg/ha
Zawiązywanie łuszczyn.
KUKURYDZA
3,5-4,5 kg/ha
Rozwój źdźbła.
BURAKI
3,5-4,5 kg/ha
Ok. 6-8 tygodni przed zbiorem – wykonać 2 zabiegi.
ZIEMNIAKI
3,5-4,5 kg/ha
Tworzenie bulw – wykonać 2 zabiegi.
CEBULA, POR, CZOSNEK
3,5-4,5 kg/ha
3-4 tygodnie przed zbiorem – wykonać 2 zabiegi.
MARCHEW, PIETRUSZKA, SELER
3,5-4,5 kg/ha
2-3 zabiegi w okresie wzrostu korzenia.
KAPUSTY, KALAFIOR, BROKUŁ
3,5-4,5 kg/ha
Tworzenie główek lub róż – 2 zabiegi co 7-14 dni.
POMIDOR, PAPRYKA
3,5-4,5 kg/ha
2-3 zabiegi co 7-10 dni od początku dojrzewania owoców.
OGÓREK, DYNIOWATE
2,5-3,5 kg/ha
W okresie tworzenia plonu 2-3 zabiegi, co 7-14 dni.
MOTYLKOWE
2-4 kg/ha
Od początku tworzenia strąków 1-2 zabiegi.
TRUSKAWKA, MALINA
3,5-4,5 kg/ha
Od początku dojrzewania owoców 2-3 zabiegi, co 7-10 dni.
JABŁOŃ, GRUSZA
3,5-4,5 kg/ha
W fazie dojrzewania owoców.
CZEREŚNIA, WIŚNIA, ŚLIWA
3,5-4,5 kg/ha
ID: 993449762
Skontaktuj się
Szymon
Na OLX od październik 2013
Ostatnio online w dniu 26 kwietnia 2025
Wszystkie oceny są weryfikowane. Mogą je wystawiać tylko osoby, które kupiły przedmiot z Przesyłką OLX.
xxx xxx xxx
Dodane 07 maja 2025
Greenplant odzywka potasowa 10 kg NPK 8-7-40 rosasol
117 zł
Szymon
Na OLX od październik 2013
Ostatnio online w dniu 26 kwietnia 2025
Wszystkie oceny są weryfikowane. Mogą je wystawiać tylko osoby, które kupiły przedmiot z Przesyłką OLX.
Lokalizacja