Prywatne
Stan: Nowe
Opis
ROMA FI 70 Piec szamotowy do wypieku pizzy i chleba. Opalany drewnem.
Piec Roma to nasz najnowszy produkt. Piec wykonany całkowicie z szamotu. Służy on doskonale do wypieku pizzy i chleba. Opalany drewnem. Budujemy i sprzedajemy piece najlepszej jakości, które wspaniale pracują a ich piękny wygląd powoduje iż każdy z nich jest niepowtarzalny. Każdy piec ma swój charakter i jest on na rynku polskim jedynym w swoim rodzaju. Wszystkie piece sprawdzają się świetnie! Chętnie wykorzystywany jest na festynach, w plenerze, w restauracjach, pizzeriach oraz do użytku domowego.
Wszystkie potrawy są chrupiące i smaczne. Zainteresowanie klientów jest ogromne w kraju i zagranicą.
Piec ROMA zbudowany jest na bazie wieloletnich doświadczeń. Nasze piece wykonywane są z najlepszych obecnie na rynku materiałów ogniotrwałych i izolacyjnych dających pewność nienagannej i długoletniej pracy.
Wspaniały smak i zapach pizzy wypieczonej w piecu Roma jest nieporównywalny do wypieku w tradycyjnych piecach elektrycznych . Piec bardzo dobrze sprawdza się również do wypieku bułek, ciasta, ryb a także mięsa i innych potraw.
Piec posiada komin z szybrem żeliwnym o 100% szczelności.
OPIS PRODUKTU:
Podstawa betonowa solidna. Piec murowany z szamotu którego masa akumulacyjna to około 10 cm grubości ściana.
Izolowany specjalną matą ceramiczną o gr 2.5 cm, wykończony cegłą naturalną, ręcznie formowaną. Od spodu izolowany płytami izolacyjnymi. Komin murowany z szamotu usytuowany bezpośrednio nad drzwiami wyposażony w szyber żeliwny. Istnieje możliwość zainstalowania wkładki Fi 15 (przejście mufy) w celu postawienia komina Fi 15 cm.
Drzwiczki szerokość 41 cm wysokość 29 cm wyposażone w dolot powietrza i termometr do 500.
Ważne informacje: Szamot jest materiałem który bardzo dobrze kumuluje i oddaje ciepło. Należy jednak do materiałów delikatnych i kruchych. Piec po zbudowaniu, izolowaniu i ociepleniu powinien stać co najmniej 5 tygodni w celu naturalnego odparowania wilgoci. Po tym terminie należy piec dopalać .W niesprzyjających warunkach atmosferycznych ( późna jesień-zima) piec powinien być zadaszony i osłonięty od wilgoci aby zapobiec możliwości powstania uszkodzeń spowodowanych np. mrozem. Każdy piec powinien posiadać wyciąg kominowy składający się z szybra oraz co najmniej metra rury kominowej.
ROMA:
- fi 70 cm wymiary wewnętrzne podstawy 100 x 100 cm
- fi 80 cm wymiary wewnętrzne podstawy 110 x 110 cm
- fi 90 cm wymiary wewnętrzne podstawy 120 x 120 cm
- fi 100 cm wymiary wewnętrzne podstawy 130 x 130 cm
- fi 110 cm wymiary wewnętrzne podstawy 140 x 140 cm
- fi 120 cm wymiary wewnętrzne podstawy 150 x 150 cm
Piec Roma to nasz najnowszy produkt. Piec wykonany całkowicie z szamotu. Służy on doskonale do wypieku pizzy i chleba. Opalany drewnem. Budujemy i sprzedajemy piece najlepszej jakości, które wspaniale pracują a ich piękny wygląd powoduje iż każdy z nich jest niepowtarzalny. Każdy piec ma swój charakter i jest on na rynku polskim jedynym w swoim rodzaju. Wszystkie piece sprawdzają się świetnie! Chętnie wykorzystywany jest na festynach, w plenerze, w restauracjach, pizzeriach oraz do użytku domowego.
Wszystkie potrawy są chrupiące i smaczne. Zainteresowanie klientów jest ogromne w kraju i zagranicą.
Piec ROMA zbudowany jest na bazie wieloletnich doświadczeń. Nasze piece wykonywane są z najlepszych obecnie na rynku materiałów ogniotrwałych i izolacyjnych dających pewność nienagannej i długoletniej pracy.
Wspaniały smak i zapach pizzy wypieczonej w piecu Roma jest nieporównywalny do wypieku w tradycyjnych piecach elektrycznych . Piec bardzo dobrze sprawdza się również do wypieku bułek, ciasta, ryb a także mięsa i innych potraw.
Piec posiada komin z szybrem żeliwnym o 100% szczelności.
OPIS PRODUKTU:
Podstawa betonowa solidna. Piec murowany z szamotu którego masa akumulacyjna to około 10 cm grubości ściana.
Izolowany specjalną matą ceramiczną o gr 2.5 cm, wykończony cegłą naturalną, ręcznie formowaną. Od spodu izolowany płytami izolacyjnymi. Komin murowany z szamotu usytuowany bezpośrednio nad drzwiami wyposażony w szyber żeliwny. Istnieje możliwość zainstalowania wkładki Fi 15 (przejście mufy) w celu postawienia komina Fi 15 cm.
Drzwiczki szerokość 41 cm wysokość 29 cm wyposażone w dolot powietrza i termometr do 500.
Ważne informacje: Szamot jest materiałem który bardzo dobrze kumuluje i oddaje ciepło. Należy jednak do materiałów delikatnych i kruchych. Piec po zbudowaniu, izolowaniu i ociepleniu powinien stać co najmniej 5 tygodni w celu naturalnego odparowania wilgoci. Po tym terminie należy piec dopalać .W niesprzyjających warunkach atmosferycznych ( późna jesień-zima) piec powinien być zadaszony i osłonięty od wilgoci aby zapobiec możliwości powstania uszkodzeń spowodowanych np. mrozem. Każdy piec powinien posiadać wyciąg kominowy składający się z szybra oraz co najmniej metra rury kominowej.
ROMA:
- fi 70 cm wymiary wewnętrzne podstawy 100 x 100 cm
- fi 80 cm wymiary wewnętrzne podstawy 110 x 110 cm
- fi 90 cm wymiary wewnętrzne podstawy 120 x 120 cm
- fi 100 cm wymiary wewnętrzne podstawy 130 x 130 cm
- fi 110 cm wymiary wewnętrzne podstawy 140 x 140 cm
- fi 120 cm wymiary wewnętrzne podstawy 150 x 150 cm
ID: 831689244
Skontaktuj się

Brysch
Na OLX od lipiec 2011
Ostatnio online w dniu 14 kwietnia 2025
Wszystkie oceny są weryfikowane. Mogą je wystawiać tylko osoby, które kupiły przedmiot z Przesyłką OLX.
xxx xxx xxx
Dodane 30 marca 2025
Piec Chlebowy do pizzy i chleba opalany drewnem - ROMA
4 750 zł

Brysch
Na OLX od lipiec 2011
Ostatnio online w dniu 14 kwietnia 2025
Wszystkie oceny są weryfikowane. Mogą je wystawiać tylko osoby, które kupiły przedmiot z Przesyłką OLX.
Lokalizacja